Piața Cipariu, într-o versiune pe care mulți clujeni nu și-o mai amintesc. Aici s-a filmat una dintre scenele unui film celebru al anilor '70


Piața Cipariu arăta cu totul altfel acum 50 de ani, în comparație cu versiunea zilelor noastre. Dacă în prezent, în această piață legendară a Clujului se regăsesc Catedrala Greco-Catolică "Sfântul Iosif", alături de o parcare și un spațiu verde amenajat, pe vremuri Piața Cipariu era o zonă foarte populară de comerț.

Un clujean a recunoscut imediat locația unde s-a filmat unul dintre cele mai populare filme românești ale anilor ‘70.

„Deosebit!! Acolo s-au filmat câteva scene din Pistruiatul, cu piața de vechituri”

COVER PISTRUIATUL 1.jpg

Pelicula ”Pistruiatul” s-a filmat la Cluj-Napoca, însă puține din clădirile de atunci mai există.

„Probabil parfumul de epocă pe care-l avea Clujul în anii 70, când nu trecuse prin procesul de industrializare i-a atras pe producători”, a explicat scriitorul Ucu Bodiceanu, acum câțiva ani.

pistruiatul 4.png

„Îmi amintesc de laptaria de pe colț cu A. Mureșanu, cumpăram iauturi la sticle, vis a vis era P-ța Cipariu cu hostetenii cu carute, cumpăram legume, ouă, pui vii (câte 2) și multe altele. Pe colțul opus era un magazin ce vindea confectii făcute pentru nemți foarte frumoase, apoi era pe partea cealaltă alimentară, găseam și sticlute cu coniac, și arahide în ciocolată. Mai era și cofetaria Monica, magazin mic de mercerie cu nasturi foarte frumoși, era Gospodina. Ce timpuri faine”, a fost descripția Pieței Cipariu a anilor ‘70, oferită din amintirile unei clujence. 

piata cipariu anii 70.png

FOTO: Amintiri din Vechiul Cluj/Emi Burgh

Comentarii Facebook