O nouă fotografie cu celebrul cofetar Daut Ismail, care avea clienți din tot Clujul în anii 60 - 75 - FOTO


Cofetarul Daut Ismail este fără îndoială unul dintre personajele Clujului. Recent readus în atenția publică cu un material publicat de Clujul Cultural, povestea lui ”turcului” Daut Ismail a fost fascinantă.

Deși se știu puține lucruri despre el, Daut Ismail a creat isterie cu dulciurile lui în anii 1960 - 1975. Măcar acest lucru este clar. Se stătea la coadă pentru o înghețată.

Surse din rândul pasionaților de vechiul Cluj spun că avea casa în mijlocul străzii Pata. Daut Ismail s-a remarcat prin calitatea produselor fiind cunoscut de tot orașul, care nu număra atunci atâția locuitori ca acum. La un moment dat Ismail şi-a mutat produsele, cum ar fi mere glazurate, halviţa şi baclavale la o tonetă la intersecția Calea Turzii cu str. Petőfi Sándor. Uneori vindea la o gheretă de culoare albă în Piața Mihai Viteazul, chiar la intersecția străduței care are pe colț magazinul de feronie ”Fierul”.

Vindea o înghețată albă, vanilie cu frișcă, dar și una verzuie, cu fistic, foarte bună. Era ieftin un glob, 2 lei pe atunci. Era asaltat de mușterii”, spune cei consultați.

Cofetarul din Clujul vechi, anii 60 - 75, care a făcut ravagii cu înghețata produsă de el - FOTO

Comentarii Facebook