Mai poate fi redată frumusețea de altădată a Cetățuii? Proiectul reamenajării Cetățuii pare pus în stand-by de Primăria Cluj-Napoca


Clujenii sunt nostalgici după zilele glorioase ale Parcului Cetățuia. Însă, Primăria distruge orice urmă de speranță, intrucat renovarea Cetățuiei se amână de la an la an. 

O imagine superbă din Clujul anilor 60 a fost publicată pe grupul Amintiri din Vechiul Cluj. Dealul Cetățuia este punctul cel mai frumos de belvedere din oraș, iar după 1960 acesta a fost refăcut, devenind tot mai atractiv atât pentru clujeni, cât și pentru turiștii din zonă.

Deși se tot vorbea despre transformarea radicală a Parcului Cetățuia, schimbările se lasă mult așteptate. 

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din data de 21 aprilie 2021, s-a votat proiectul pentru aprobarea documentației privind obiectivul de investiții „Amenajarea ansamblului urban Cetățuia din Cluj-Napoca”.

Cum va arăta „Noua Cetățuie”

Prin implementarea acestui proiect, Primăria Cluj-Napoca vrea să creasca nivelul de calitate a spațiului public și să reabiliteze patrimoniul construit prin intermediul proiectelor care respecta principiile verde, digital și  rezilient.

Proiectul de reabilitare a Cetățuii trebuia să fie finanțat cu banii din Planul Național de Reziliere și Redresare. Totuși, în urma numeroaselor schimbări politice din ultimul an, destinul bijuteriei clujene rămâne incert.

Potrivit ultimelor informații apărute în presă, administrația locală spera să înceapă licitațiile pentru proiectul „Noua Cetățuie”  în 2022, iar dacă totul va fi bine, finalizarea proiectului e preconizată pentru  2025. Emil Boc a spus public că proiectul este unul de 20 de milioane de euro și că Primăria vrea să atragă fonduri europene pentru realizarea lui.

Mai jos puteți vedea, în imagini, propunerile anunțate pentru modernizarea Cetățuii de firma Metapolis, cea care realizeaza studiul de fezabilitate.



simulare 1.jpeg


simulare 2.jpeg


simulare 3.jpeg




 


Comentarii Facebook