Imagini superbe cu Dealul Cetățuia din 1960 - 1965, când locul avea o frumusețe aparte - FOTO


Dealul Cetățuia este cel mai frumos loc din Cluj-Napoca, dar nu este exploatat aproape deloc la adevăratul lui potențial. Imagini din anii 1960 - 1970 arată cât de frumos arăta locul după ce a fost amenajat. 

În prezent, Primăria promite de circa 12 ani că Dealul va fi refăcut, dar până acum au fost numai promisiuni electorale. 

HPOFg_please_credit[palette.fm].png

O imagine superbă din Clujul anilor 60 a fost publicată pe grupul Amintiri din Vechiul Cluj. Dealul Cetățuia este punctul cel mai frumos de belvedere din oraș, iar după 1960 acesta a fost refăcut, devenind tot mai atractiv atât pentru clujeni, cât și pentru turiștii din zonă.

Deși se tot vorbea despre transformarea radicală a Parcului Cetățuia, schimbările se lasă mult așteptate. 

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din data de 21 aprilie 2021, s-a votat proiectul pentru aprobarea documentației privind obiectivul de investiții „Amenajarea ansamblului urban Cetățuia din Cluj-Napoca”.

Poza este facută în timpul filmărilor la ”Gaudeamus igitur” 1965 cu simpaticii, Ileana Dunăreanu, Serban Cantacuzino si Sebastian Papaiani. 

Pentru 25 lei pe zi, ”figuranții” urcau și coborau voioși, treptele Cetățuii, la îndemnul regizorului Vitanidis!”, a relatat unul dintre participanții la acest eveniment, pe grupul Amintiri din Vechiul Cluj.

cVtqv_please_credit[palette.fm].png

Comentarii Facebook