Marti 31 Ianuarie

Fotografie de suflet din Clujul anului 1961: „Rondurile de flori erau nelipsite” - FOTO


O fotografie cu Clujul anului 1961 a topit inimile clujenilor. În ediția cu numărul 5245, din 3 august 1961 a ziarului „Scânteia” apărea o imagine cu noul bloc înălțat în Piața „Mihai Viteazul”. Pentru clujeni locul este cunoscut drept fostul cinematograf Republica (actualul cinematograf „Florin Piersic”).

Însă, nu imaginea blocului în sine a stârnit nostalgia clujenilor, ci un lucru banal la prima vedere. Internauții au atras atenția la ce se întâmpla în fața blocului, unde „grădinarii sădeau flori”, potrivit descrierii din ziar.

poza1.jpeg

Foto: Amintiri din Vechiul Cluj/Felix Ostrovschi 

Rondurile de flori erau nelipsite”, a scris o clujeancă. „Acuma numai betoane”, a adăugat un alt bărbat.

Erau odată adevărați artiști care pictau grădinile Clujului. Adevărați maeștri! În curând florile o să fie ceva ce generațiile tinere o să caute pe telefoane să vadă cum arată o floare, ori un "mozaic" de flori”, a mai adăugat o clujeancă.

Sufocat de şantierele de pretutindeni, spaţiile verzi din oraş devin un vis frumos pentru clujeni. Oamenii au semnalat în repetate rânduri că nu sunt de acord cu betonarea orașului inițiată de Primărie. Polemici au apărut odată cu modernizarea malurilor Someșului, dar și betonarea excesivă în parcul din spatele Teatrului Național. Cu siguranță, oamenii își doresc mai multe spații verzi, nu un oraș „îngropat” în betoane și granit, cât de receptivă va fi însă administrația locală la cerințele lor?!

Comentarii Facebook