Imagini NOSTALGICE cu lacul din Gheorgheni, când se construia Casa Tineretului. Atunci puteau fi ambarcațiuni pe lac - FOTO


Lacul din Gheorgheni, supranumit ”Lacul fără fund”, avea în trecut bărci și hidrobiciclete. 

Lacul din Gheorgheni are o vechime de aproape 600 de ani si era numit „Lacul fără fund”. Prima atestare a lacului datează din 1370, într-un act al regelui Ungariei, Ludovic de Anjou, act care se pastreaza si astăzi în arhivele orașului. In perioada medievală, lacul a fost transformat în pescarie, de unde locuitorii se aprovizionau cu peste, fiind o sursa importantă de hrană.

La anii ’70 a început procesul de transformare a lacului din Gheorgheni într-o zona de agrement. Pentru sapaturi s-a adus o draga, care a ajuns în Cluj în doua saptamani, din cauza greutății și dimensiunilor. Draga semăna cu un vapor și de aici s-au născut legendele „vaporului din Delta” pe lacul din Gheorgheni.

După finalizarea construcțiilor de amenajare, lacul din Gheorgheni a devenit o adevărată atracție de petrecere a timpului liber, unde locuitorii puteau sa se plimbe cu barca sau sa faca plimbari pe malul lacului. În partea dinspre Iulius Mall lacul a fost reamenajat, fiind dotat cu spațiu verde pentru joacă, bănci sau pista de biciclete.

Este inexplicabile de ce nu revenit hidrobicicletele pe lac. 


238126433_1940797076086996_4340290738454791684_n.jpg

Comentarii Facebook