Imagini cu Băile Someșeni din perioada de glorie - FOTO


Băile Someșeni au o fost stațiune balneo-climaterică aflate în cartierul Someșeni al municipiului Cluj-Napoca. 

Băile Someșeni constituiau un obiectiv turistic care a adus faimă zonei, acestea fiind reorganizate în stațiune de către bine-cunoscutul profesor Dominic Stanca în 1927, care era și proprietarul stațiunii. Nămolul și apele minerale de la Someșeni Băi erau folosite cu mult inainte de organizarea profesorului ca tratamente pentru diverse boli, chiar și pentru diabet. În momentul de față băile sunt dezafectate, necesitând investiții serioase pentru repunerea lor în funcțiune. Au existat mai multe tatonări din partea municipalității pentru a le achiziționa de la urmașii doctorului Stanca și a le reface, dar până în prezent acestea nu s-au soldat cu rezultate concrete.

Imagini VIDEO din Cluj 1930 - 1931: Iuliu Hațieganu inaugura o secție din Spitalul Evreiesc. Eleganța era cuvântul cheie - VIDEO

Descriere: Băile Someşeni, staţiune balneo-climaterică aflată în cartierul Someşeni al municipiului Cluj-Napoca. La sfârşitul anilor 1880, cercetători maghiari au identificat efectele terapeutice excepţionale ale apelor termale din zonă. Băile Someşeni au fost, însă, organizate în staţiune în 1927 de către reputatul profesor Dominic Stanca, fondatorul Spitalului clujean de ginecologie.

De la Kolozsvar -ul Unguresc la Clujul Românesc (1918-1919) - Cum au preluat românii controlul Clujului

Editor: Biblioteca Judeţeană ”Octavian Goga” Cluj

”Octavian Goga” Cluj County Library - Începutul secolului 20

Comentarii Facebook