Vlad Tepes si alti patru complici din dosarul "Cazino", condamnati definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare - EXCLUSIV


Vlad Tepes, Sule Adalbert Valentin, Szabo Alexandru Remus, Misca Ionel Bogdan si Pop Ioan au fost condamnati definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare, in dosarul "Cazino".

Sentinta Curtii de Apel Timisoara, din 19 februarie 2010, prin care cei cinci erau condamnati la 5 ani de inchisoare a ramas definitiva, in urma deciziei pronuntate in 15 decembrie de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Vlad Alexandru Tepes a fost arestat preventiv, in 15 septembrie 2005, pentru santaj si constituirea unui grup de criminalitate organizata.


In 17 octombrie 2005, au mai fost arestati Valentin Adalbert Sule, poreclit "Tinut", si Alexandru Remus Szabo, zis "Soni", pentru sprijinirea unui grup infractional. Cei cinci erau acuzati de procurori ca percepeau taxa de protectie mai multor patroni de baruri din Cluj Napoca si se ocupau de recuperari de bani prin santaj si batai. In total, membrii gruparii ar fi obtinut profituri de sute de mii de euro, bani pe care i-ar fi investit in terenuri, apartamente si masini de lux.

In 7 noiembrie 2005, a fost arestat si Ioan Pop, fiul fostului sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Cluj, dar si Ionel Bogdan Misca, ambii acuzati de sprijinirea unui grup infractional organizat.

Alaturi de cei cinci au mai fost arestati si Caba Alexandru si Ferdean Dan Stefan. 

Procesul a inceput la Tribunalul Cluj, dar dupa zece termene de judecata a fost mutat la Arad, iar inculpatii au fost eliberati.
 
In iulie 2008, Vlad Tepes, Sule Adalbert Valentin, Szabo Alexandru Remus, Misca Ionel Bogdan si Pop Ioan au fost condamnati la cate 5 ani de inchisoare de Tribunalul Arad si au atacat decizia cu apel.

Sentinta pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie in 15 decembrie este definitiva, iar cei cinci urmeaza sa fie incarcerati cand vor fi emise mandatele de executare a pedepsei.

 

Foto: Clujeanul.ro

Comentarii Facebook