Vin VÂNDUT în Catedrala din Cluj-Napoca fără acte: Cumpărați din biserică fără factură. Din magazine cumpărați cu factură!

 

Un activist civic din Cluj-Napoca s-a dus să cumpere 10 sticle de vin vândut în Catedrala Mitropolitană Cluj, dar a aflat cu surprindere că nu primește factură.

 

Sticla de vin liturgic costă 20 de lei la Catedrala Mitropolitană din Piața Avram Iancu. ”Îmi dați factură pe el?”, a întrebat activistul. ”Nu!”, a replicat angajatul Mitropoliei Clujului. ”Păi dacă mă prinde poliție eu ce fac? Pot zice că l-am furat!”, a întrebat acesta, iar replica a fost că: ”Eu ce vreți să vă fac? Cumpărați din biserică fără factură. Din magazine cumpărați cu factură!”. 

 

Când s-a prins că este filmat, angajatul care vindea vinul fără acte i-a urat activistului: ”Dumnezeu să vă ajute!”. Acesta a fost dat afară, ba mai mult amenințat că va fi chemată poliția. Când i s-a explicat că este ilegal să vinzi alcool fără acte, angajatul a bătut în retragere și l-a dus pe activistul Francisc Both la magazinul Mitropoliei, situat vis-a-vis de Catedrală.



Comentarii Facebook