Vezi programul inmormantarii mitropolitului Bartolomeu! VIDEO

 

Ceremoniile religioase prilejuite de inmormantarea mitropolitului Bartolomeu vor incepe miercuri seara, la ora 20.00, cu slujba inmormantarii calugarilor. Inainte, la catafalc se va ruga Prea Fericitul Daniel, patriarhul Romaniei.

 

"In jurul orei 19.00 va ajunge Prea Fericitul parinte Daniel, care va intra in catedrala pentru a spune o rugaciune langa catafalc. Aproximativ la ora 20.00 va incepe slujba inmormantarii calugarilor, stiut fiind faptul ca in primul rand episcopii sunt calugari. Programul de maine (n. red. joi, 3 februarie) incepe la ora 9.00 cu sfanta liturghie arhiereasca, care se va incheia in jurul orei 11.00. La ora 12.00 va incepe slujba prohodirii, o randuiala a inmormantarii arhiereilor.


Aproximativ la ora 13.30 se va iesi afara in procesiune si va fi inconjurata catedrala cu sicriul. Ulterior acestei procesiuni se va intra in cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane", a declarat parintele Stefan Iloaie, consilierul cultural al Mitropoliei Clujului, Albei Crisanei si Maramuresului.

 

Testamentul mitropolitului Bartolomeu va fi citit abia dupa ce sicriul va fi asezat in cripta Ierarhilor.

Comentarii Facebook