Credinciosii au stat la coada pentru a-si lua ramas bun de la IPS Bartolomeu - Imagini de la slujba de la ora 12.00 - VIDEO

 

Mii de credinciosi au trecut astazi pe la Catedrala Mitropolitana din Cluj Napoca pentru a-si lua ramas bun de la IPS Bartolomeu. Punctul culminant a fost slujba religioasa de dimineata si predica episcopului Irineu Bistriteanul.

 

Credinciosii s-au inchinat in fata sicriului, dupa ce au stat minute bune la coada care ajungea pana pe scarile catedralei.

 

Episcopul vicar Irineu Bistriteanul a tinut o predica emotionanta in care a vorbit despre vocatia mitripolitului Bartolomeu, care a condus Eparhia timp de 18 ani. "Pleaca acum ca sa-l intalneasca pe Arhiereul vesnic, pe care atat de mult l-a iubit si pe care l-a slujit cu devotament pana la ultima suflare. Pleaca sa-l intalneasca pe Hristos, mirele dorit al sufletului sau", a rostit PS Irineu Bistriteanul.

 

"Sa-i multimim lui Dumnezeu ca ni l-a dat ca sa fie o candela mare in Transilvania si un acatist cu file de aur in literatura romana, cum atat de frumos il numeste Prea Fericitul Patriarh Daniel", a mai spus episcopul in fata sutelor de credinciosi.

 

Miercuri seara, de la ora 19.00, la catafalcul mitropolitului Bartolomeu se vor ruga presedintele Traian Basescu si Prea Fericitul Patriarh Daniel.

 

Comentarii Facebook