Miercuri 24 Aprilie

Șoferul cu anunțul: NU PARCA DEZUMFLU ROȚI, VOPSESC PARBRIZE, ZGÂRII TOT, în colimatorul Poliției Locale - FOTO

 

Șoferul din Gheorgheni, care a postat un anunț pe strada Nicolae Pascaly, avertizându-i pe cei care parchează pe locul lui că le zgârie mașina și vopsește parbizul, este în colimatorul Poliției Locale. 

 

Nu parca aici (6 metri)!!! Dau amenzi 24/24! Dezumflu roți! Vopsesc parbrize! Zgârii tot!”, scrie pe panoul afișat de șofer. 

 

Interesant este că mașina parcată pe locul ”protajat” de șofer este înmatriculată în Caraș-Severin, având pe parbriz un abonament de parcare eliberat de Primăria Cluj-Napoca. 

 

Clujeni exasperați de șoferi: Nu PARCA DEZUMFLU ROȚI, VOPSESC PARBRIZE, ZGÂRII TOT

 

Conform regulamentului de parcare din Cluj-Napoca, pentru ca cineva să primească un loc de parcare trebuie ca adresa din talonul mașinii să corespundă cu adresa unde se solicită parcarea, iar, în plus, să aibă domiciliul pe strada respectivă sau să aibă flotant.

 

O altă variantă ar fi ca respectiva persoană să aibă mașină de firmă pentru care are împuternicire de utilizator (fiind înmatriculată în alt județ) și să plătească parcarea ca persoană juridică, adică câteva sute de lei pe lună și nu zeci de lei cât costă parcarea în cazul persoanelor fizice. În acest caz, ar primi un loc de parcare numai dacă rămâne un loc liber, după distribuirea persoanelor fizice care locuiesc pe strada respectivă. 

 

Poliția locală verifică acum această situație.

 

Bărbatul care a postat afișul a explicat de ce a trecut la amenințări. ”Acum legat de locul de parcare conform legii locul e al meu 24 din 24. Platesc la Primarie pt. el, iar daca este ocupat zice sa sun la un nr de tel de la primarie (non-stop) sa ii dea amenda celui care l-a ocupat in 30 min.

 

De cand s-a deschis gimmy, in una din 2 zile ajungeam acasa si locul meu fiind ocupat parcam chiar si la 2 strazi distanta. Voi ce ati face? E cam frustrant sa mai si platesti pt el.

 

Eu am facut asta:

 

1. Am pus initial acolo un semn cu rezervat, m-am gandit ca nu ai de unde sa sti daca un loc e ocupat sau nu, pt ca pe asfalt nu scrie ca si in alte orase. Nu s-a schibat mai nimic, tot o data la doua zile ajungeam acasa si parcam in alta parte.

 

2. Timp de vreo luna am inceput sa scriu biletele gen "te rog nu mai parca pe locul meu pt ca nu prea gasesc loc de parcare in zona, si nici nu este in interesul meu sa iei tu amenda. Multumesc." Tot nimic, desi era frumos cand primeam si biletele inapoi gen "ok, multumesc :)".

 

3. Apoi mi-am scos la imprimanta biletele, ca sa nu mai stau sa tot scriu de mana in fiecare zi... asta inca vreo 2 luni... Tot nimic...

 

4. Am inceput sa dau amenzi, asta fiind singurul lucru legal pe care puteam sa il fac. Astfel de fiecare data cand veneam acasa si imi gaseam locul ocupat, puneam mana pe tel si sunam la primarie in timpul in care imi cautam alt loc de parcare. Nici asa n-am rezolvat nimic, decat ca am marit bugetul primariei... chestie care nu ma ajuta cu nimic, si nici hobby-ul meu nu e este datul amenzilor si vorbitul la telefon cu politisti care ma enerveaza maxim de fiecare data cand ii intalnesc in trafic.

 

5. Apoi intr-o zi, iritat ca iar nu aveam loc sa parchez si nici chef sa tot sun la politisti, am stat si m-am gandit, mah, eu om simtit dupa viziunea mea, nu parchez nicodata pe locul cuiva mai ales daca stiu clar ca e rezervat, oricat de mult ar trebui sa merg pe jos... deci de ce ar parca altii pe locul meu daca am si scris ca e rezervat? Pai, mi-am raspuns ca pot fi ori tarani ori nesimtiti, iar in ambele cazuri trebuie clar un mesaj pe intelesul lor... SI CULMEA, vedeti voi, de cand am pus afisul ala, din pacate a scazut considerabil rata de ocupare a locului meu, si nu mai parcheaza lumea pe el. 

Si spun "din pacate", pentru ca se pare ca societatea noastra raspunde uneori doar la astfel de mesaje, desi Clujul cred ca e locul cu cei mai civilizati oameni din Romania, procentual vorbind, ca doar orice turma are si un bou...

 

Din pacate, azi mi-au spus domnii politisti ca v-a trebui sa dau jos partea cu amenintarile cu zgariatul si vopsitul... ma gandesc acum, cum sa scriu cat mai succint ca masina este posibil sa ia foc, sa fie lovita de fulger, sau sa explodeze la pornirea motorului daca parchezi pe acest loc :))”, a explicat șoferul, într-o postare pe Facebook.

Comentarii Facebook