Miercuri 24 Aprilie

Serviciul PEDITEL 1791 riscă să dispară, din cauza modificărilor Codului Fiscal. Au nevoie de ajutorul tuturor!



Serviciul de asistență gratuită Peditel 1791, la care părinții pot apela pentru a primi sfaturi medicale pentru copii lor, este acum în pericol de a se închide, din cauza modificărilor făcute de Guvern la Codul fiscal.

Astfel, conducerea fundației spune că, din cauza modificărilor aduse Codului Fiscal, aproximativ 80% dintre companiile care îi sponsorizau până acum, nu o mai pot face.

De peste 4 ani, am adus vestile pozitive, nu ne-am plans niciodata, desi uneori, chiar nu mai puteam. Si mai puteam un pic.

De peste 4 ani, neconditionat, cu empatie, calm, rabdare si profesionalism, medicii Peditel 1791 au ajutat cresterea calitatii vietii familiei, am accesibilizat pentru orice roman aflat in tara, accesul non stop si gratuit la un medic competent. Si n-am asteptat nici macar un ”Multumesc”. Pentru ne-am asumat sa facem BINE, PENTRU COPIII NOSTRI.

Uneori ne intrebam ”cati copii putem ajuta intr-o zi cu un medic de garda?”, 150-200?

Raspunsul a venit in 29 decembrie 2017- 229 de copii si s-a vorbit 22 ore!

In loc sa ne vaitam, sa ne plangem, ne-am bucurat, ca am ajutat, ca ne-am depasit limitele, ca am trait emotii pe care le poti intelege doar daca stai pe linia telefonica si incerci sa linisteti o mama care plange: de frica, de frustrare, de neputinta.

Dar 2017 ne-a adus cea mai dura lovitura: modificarea Codului Fiscal- 80% dintre companii nu ne mai pot sponsoriza in 2018, iar formularele 230- cunoscut ca 2% si asa dificil de colectat, acum trebuie depuse PERSONAL la ANAF de angajat. Iar daca se modifica aberant si OG 26 in baza careia functioneaza toate ong-urile.....vom pune lacat.

Am ajutat in 4 ani aproape 100,000 de copii gratuit. Dar maine, posibil noi sa nu-i mai putem ajuta. Iar parintii sa se intoarca cu copiii in UPU”, anunță conducerea Peditel.

Acum, organizația are nevoie de ajutorul cetățenilor pentru a supraviețui. Peditel 1791 este inscris pe Bursa Binelui, iar momentan se află pe pozitia 5. Primele 3 proiecte vor primi dublarea sumei strânse în cadrul campaniei.

Pentru a putea dona și pentur a citi mai multe despre scopul proiectului peditel 1791, intrați AICI.

Comentarii Facebook