Șeful Ocolului Silvic Beliș, Nicolae Goga, scapă de alcoolemie. Dormea în mașină, mort de beat, dar acum a reieșit că a băut o bere

 

Şeful Ocolului Silvic Beliş, Nicolae Goga, reţinut pentru 24 de ore, după ce a accidentat o persoană, conducând autoturismul sub influenţa băuturilor alcoolice a reușit să scape de o parte din probleme, alcoolemia i-a scăzut peste noapte.

 

El a produs accidentul în seara zilei de 27 mai, pe raza localităţii Râşca. Un muncitor care lucra la repararea unui podeţ din zonă a fost accidentat de un autoturism Dacia Duster, care era condus de inginerul Nicolae Goga, şeful Ocolului Silvic Beliş. Potrivit martorilor, maşina condusă de Goga l-a accidentat pe muncitor la mână şi piciorul drept. 

 

După ce l-a lovit pe bărbat, Goga a plecat de la faţa locului fără să oprească. Colegii muncitorului accidentat au sunat la 112 şi au solicitat intervenţia Poliţiei şi a Ambulanţei. 

 

S-a deplasat o ambulanţă de la Staţia din Huedin. Muncitorul a fost dus la Spitalul din Huedin după care a ajuns la Cluj. Cazul a fost expertizat şi de un medic legist, care a decis că nu poate fi acordată nici măcar zi de îngrijiri medicale deoarece leziunile suferite erau minore”, spune un apropiat al anchetei. 

 

La faţa locului a ajuns şi un echipaj de la Poliţia Rutieră din Huedin. Aceleaşi surse susţin că poliţiştii au plecat în urmărirea şefului Ocolului Silvic Beliş. ”Maşina în care se afla inginerul Goga a fost găsită pe raza localităţii Beliş. Nicolae Goga dormea buştean la volan fără să îşi aducă aminte de incidentul pe care l-a provocat. Probele biologice recoltate de la Goga şi analizate la IML Cluj au evidenţiat faptul că la o oră de la producere accidentului, îmbibaţia alcoolică era de 1,45 grame la mie alcool în sânge”, a mai precizat sursa noastră.

 

Inginerul Nicolae Goga a negat că l-a accidentat pe muncitor, în ciuda faptului că la faţa locului a fost găsită oglinda din partea stângă a autoturismului Dacia Duster. 

  

Șeful Ocolului Silvic Beliș a beneficiat de o recalculare a alcoolemiei care era de 1,45 grame alcool în sânge, iar la o oră după prima recoltare de 1,30 grame la mie în sânge.

 

Procurorul Mihaela Cojocaru a admis cererea de recalculare a alcoolemiei.  

 

Goga a declarat la audieri că a băut 350 de grame de whisky, cu doar cinci minute înainte de producerea accidentului. Medicul legist Dan Perju Dumbrabă, din cadrul IML Cluj, a stabilit la recalculare că Nicolae Goga, ”putea avea o alcoolemie mai mică de 0.80 grame la mie, cu o valoare teoretică cuprinsă în intervalul 0.30-0.60 grame la mie” în momentul producerii accidentului. 

 

Expertiza este contestată de un alt medic legist. ”În cazul de faţă, a doua probă recoltată indică faptul că alcoolemia era în descreştere ceea ce indică la faptul că la momentul producerii accidentului, alcoolemia era mult mai mare. Îngurgitarea unei cantităţi, fie ea şi de 350 de grame de tărie, cu doar cinci minute înainte de accident, nu duce la o alcolemie aşa de mare într-un timp aşa de scurt şi nu produce somnolenţă aşa de repede”, a spus un medic legist.

 

Nicolae Goga este un om influent în zona orașului Huedin, conducând un ocol silvic din care s-au făcut tăieri masive în ultimii ani. 

 

Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan, a susţinut în cadrul unei conferinţe de presă că de pe raza Ocoalelor Silvice Someşul Rece şi Beliş, în ultimii trei ani, au fost furaţi 61.000 de mc de lemn, în valoare de cinci milioane de euro. ”Ocolul Silvic Cluj, Someşul Rece, Beliş au transferat sub administrarea lor şi s-au defrişat 61.000 de metri cubi din pădure, de masă lemnoasă, în valoare de 20 de milioane de lei, deci aproape 5 milioane de euro. După ce au făcut această defrişare, au transferat administrarea către Ocolul Silvic Vlădeasa Huedin, fără măcar un proces-verbal de constatare a dispariţiei acelei mase lemnoase”, a spus prefectul de Cluj. 

 

 

 

Comentarii Facebook