Așa arată ghereta pe care Robi vrea să o cumpere: E VISUL lui pentru care nu vrea să cerșească - FOTO

 

Robert Lukaci, clujeanul care merită respectul tuturor pentru modul mândru în care își câștigă existența, are nevoie de un ajutor de 2.500 de euro, pentru o gheretă ambulantă nouă, din care să își vândă produsele.

 

Robi este unul dintre cei mai cunoscuți clujeni, fiind văzut zilnic la intersecțiile din Piața Unirii, indiferent de anotimp. El lucrează legal, plătește impozite și taxe pentru veniturile pe care le realizează din vânzarea de produse auto la stopurile din Cluj-Napoca. Are și un credit la bancă pentru a avea unde să locuiască, dar îi este foarte greu să adune 2.500 de euro pentru a-și schimba ghereta metalică pe care o are de ani de zile. Una nouă i-ar fi mult mai de folos, fiind mai ușor de împins prin centrul orașului.

 

Împreună cu un prieten, proiectantul Lorand Portik, lucrează din vară la o schiță. Când totul a fost terminat, Robi l-a sunat pe Ioan Pugna, un taximetrist cu care s-a împrietenit, pentru a-l ruga să strângă niște bani. 

 

La 4 după masă mă sună Robert. Greu înțeleg că are nevoie de ajutor, un prieten, Portik Lorant, îi proiectase căruțul suprem! Visul lui! Croit pe nevoile si afacerea lui. Imi spune timid dacă nu pot să fac o strângere de fonduri pentru visul lui. Cum să nu Robi, cu gândul că taximetriştii clujeni vor fi solidari cu mine! 

 

Il întreb detalii si cu greu înțeleg că Lorant (Lorand Portik) se ocupă şi imi spune că o să mă sune. Ok, imi zic, nu poate fi greu, Robi e iubit de multă lume, nu o să mi fie greu să adun suma de 2500 de €. Postez pe pagină treaba, pe la 4 jumate. În juma de oră telefonul începe să sune :) Vreau să ajut! Şi eu! Apare articol pe "Ştiri de Cluj".

 

Telefonul începe să sune mai des si mesajele pe pagină încep să curgă!

 

Citesc uimit comentarii la articol de genul ”la banii ăştia mi am luat limuzina cu aer condiționat si ABS” !!! Să mori tu? Phaaaai Ioane ! În ce rahat te-ai băgat? 

 

Mă sună proiectantul, Lorant! Îl întreb în mare despre ce e vorba şi de unde costul ăsta. Îmi explică că nu e aşa uşor, cum pare la prima vedere, cu execuția. Era vorba despre visul lui Robi. Rămân înțeles că ne vedem în seara asta. Telefonul sună încontinuu... Uit să o sun pe mama şi să fac taxi, să muncesc”, a scris pe Facebook Ioan Pugna, taximetristul care a sărit în ajutorul lui Robert Lukaci.

 

El s-a întâlnit cu proiectantul în cursul serii de luni. ”Ne întâlnim pe la 8 jumate. Între timp telefonul sună a mesaje şi apeluri întruna. Wow! Robi e iubit de multă lume! Peste aşteptările mele! Mult peste!

 

La bistro Lorant îmi prezintă visul lui Robi. Un proiect făcut profi! Ofertă de preț, tot! Îl întreb dacă asta vrea Robi. Da! De azi vară lucrez la el împreună cu el! Asta vrea! Parfum!”, a povestit Ioan Pugna.

 

Proiectantul susține că într-o săptămână poate da în producție căruciorul.

 

 

Adunăm banii şi îl plătim! Mă şi gândeam cât de fericit o să fie Robi cu noul căruț :)

 

Rămânem înțeleşi că ne implicăm maxim! Canalizăm valul de simpatie si adunăm bănuții necesari proiectului.

 

Înainte de întâlnire trec pe la Melody să mă văd cu Robi. Se simte prost că lumea crede că cerşeşte...Îmi dă 40 de lei ,pe care i a dat o doamnă şi imi spune că el nu-i vrea. Mă cuprinde şi imi spune ”Mulțumesc Neluțu!” WOOOW! Robi! îți promit că vei avea cel mai jmecher căruț!

 

Un om deosebit! un OM care nu cerşeşte, NU vrea mila nimănui! Munceşte pe brânci pentru a se întreține! Pentru asta am să mă implic grozav! 

 

Respect Robi! Mulți nu îți ajungem la nivelul genunchilor dacă am măsura omenia şi bunul simț de care dai dovadă!

 

Mâine (n.red. marți, 12 ianuarie) la prima oră o sa merg cu el la bancă să deschidem un cont :) Contul o sa îl afişez aici. Acum...vă rog din suflet ! hai să îl ajutăm pe Robi! 

 

Vă implor să-i îndeplinim visul! Vă mulțumesc!”, a mai scris pe Facebook Ioan Pugna.

Comentarii Facebook