PS Florentin Crihalmeanu confirmă că Papa Francisc ar putea veni la Cluj

 

Episcopul de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a spus că vizita Suveranului Pontif în România, din 2019, a fost amânată. Vizita va avea totuși loc, dar cel mai probabil undeva în lunile iulie - septembrie. 

 

Conform unor surse din cardul Eparhiei de Cluj-Gherla, vizita Suveranului Pontif la Cluj este aproape perfectată, dar mai trebuie puse la punct unele amănunte, care țin de Guvern.

 

Știm că va fi o vizită în România. Știm că vizita era plănuită pentru luna mai, dar având în vedere summitul din 9 mai, tocmai administraia guvernamentală și prezidențială au spus că nu pot organiza două vizite apropiate. Ca urmare, la finalul acestei luni urmează nunțiatura apostolică să ne informeze cum s-a stabilit sau restabilit vizitia Pontifului roman. Ceea ce știm este că vizita nu este doar la București, ci și în alte orașe importante din țara noastră. Sigur că îmi doresc să îl aducem la Cluj să vadă acest oraș minunat”, a spus PS Florentin Crihălmeanu.

 

Zilele acestea a fost prezent la Cluj și Eminența Sa, Cardinalul Francesco Monterisi, care a participat la dezvelirea statuii Cardinalului Iuliu Hossu de pe Bulevardul Eroilor și s-a întâlnit cu autoritățile.

 

Eminența Sa a participat vineri, 30 noiembrie, de la ora 12.00 și la dezvelirea busturilor mitropoliților Nicolae Ivan și Bartolomeu Anania, în fața Catedralei Mitropolitane. 

 

Conform surselor citate, delegația venită la Roma a avut ca scop organizarea vizitei Papei din 2019. 

Comentarii Facebook