Statuile Mitropolitului Bartolomeu și a episcopului Nicolae Ivan, dezvelite la Cluj - VIDEO

 

Statuile Mitropolitului Clujului, ÎPS Bartolomeu, și a episcopului Nicolae Ivan au fost dezvelite în fața Catedralei Mitropoliane din Cluj-Napoca. La eveniment au participat personalitățile Clujului, dar și înaltele fețe bisericești.

 

Episcopul Nicolae Ivan a fost cel care a ridicat Catedrala în fața căreia au fost așezate acum busturile și cel care a înființat Academia Teologică Ortodoxă din Cluj. A fost primul episcop al Episcopiei Vadului, Feleacului și Clujului, pe care a condus-o din 1921 până la sfârșitul vieții. ÎPS Bartolomeu este cel care a reînființat Mitropolia Clujului. Acestea sunt câteva dintre meritele incredibile ale celor două personalități.

 

În cadrul evenimentului, Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, i-a acordat primarului Emil Boc cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, ”Crucea Transilvană”. De asemenea, părintele Ivanov, o persoană apropiată de mitropolitul Bartolomeu, a primit ordinul ”Mihai Vodă”, alături de arhitectul Vlad Câmpean, pentru că a proiectat cele două statui. 

 

 

Comentarii Facebook