Poveste de CENTENAR de la Pediatrie Cluj. Prin ce coșmar trec mămicile

 

Centenarul e numai aniversări și sărbători, inaugurări și concerte festive? O mămică a povestit cum sunt tratați cei mici și părinții lor la Clinicile de Pediatrie din Cluj, care ar trebui să fie model.

 

Mămica reclamă imaginea promovată de Cluj, drept o metropolă ”smart” care trăiește deja în viitor. Ei bine, când ajungi într-un spital de pediatrie din Cluj, administrate de Consiliul Județean Cluj, lucrurile arată ca în 1960.

 

Cu toate acestea, Alin Tișe, șeful Consiliului Județean, se luptă de zor să preia construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj, dar de ani de zile nu este în stare să facă un spital de copii la Cluj. 

 

Scrisoarea acestei mămici arată că gargara politicienilor este numai o ... gargară, pentru a aduna voturi. Dacă Alin Tișe chiar și-ar dori să facă ceva pentru copii, atunci ar fi demarat deja (a fost reales în 2016) construcția unui spital de copii. Dar alegerile se anunță în 2 ani și, fără o reușită clară, este mult mai simplu să se lege de Spitalul Regional de Urgență Cluj, despre care forurile europene au spus că poate fi făcut numai de Ministerul Sănătății.

 

Pun asta public, sa luam aminte cum sa nu ne lasam calcati in picioare de catre UNII doctori: 

 

Dragi mamici, vine sezonul de iarna care mie imi aminteste de internarile in spitale, includ toate Pedi.. 

 

La doua zile de externare, mi-a trecut panica internarii si ma cuprinde inversunarea fata de putezicuinea din sistemul sanitar clujean. 

 

Citesc cat de avansat este orasul asta, la nivel IT, suntem primii, constructii imobiliare scumpe, autobuze electrice, primele din tara, etc si etc. 

 

Periplul nostru, mama +copil de doi ani, incepe intr-o luni, zi de noiembrie, dar calda, numai buna de iesit la plimbare cu copilul. 

 

Noi, in UPU, nu e aglomerat, intram repede. Ni se cere sa ne luam botoseii albastri.. vezi colo, sa nu aducem virusi din afara, dar personalul, voie buna, iese la tigara fara botosei, rupe la greu protocolul stabilit de ...cine naiba le-a citit regulamentul !!!

 

Scurtez, urmeaza tintirea la pat a copilului de catre doua asistente, mai apatice decat un scaun diareic, internare la Pedi 2.

 

Aici nu fusesesem, poate o-m da peste ceva totusi umanoizi, gandesc credula, eu...

 

Bine, dar cu branula pusa, transportul este obligatoriu si irefuzabil de catre UPU Cluj.

 

Asa, intram in masina mica, dar soferul este sunat de catre asistente. Uitase sa ia ceva: o pacienta mica, de 7 luni, cu enterocolita.

 

Hai cu stomatita noastra si cu enterocolita, pai, ce, nu facem un mix de virusi??!! 

 

Degeaba zicem ca nu-i normal, ce mai vrem, si atentie personalizata??

 

Ajungem la Pedi 2: asteptam 5 ore intr-o sala separata, pana ajunge masina externatilor din Satu-Mare sa ii duc acasa. 

 

Ii spun asistetei si infirmierei: ”Pai de ce nu ne internati, sa ne odihnim, ca-i bolnav copilul si astia care tre sa aplece, sa astepte aici, ca-s sanatosi??” 

 

Raspunde: ”Pai, ce, sa pun infirmiera sa tot dezinfecteze?” WTF???? 

 

Dupa 5 ore de astepare, intru la odihna in salon: patul prins cu sarma, saltea ruginita ca si personalul cu care am interactionat pe durata sederii. 

 

Asa ca, nu va plicitisiti: luati aminte, la etajul doi, doctorita Margescu. Personaj demn de Antena 3, va va spune: ”Doamna, pana acum ai facut cum ai crezut, acuma faci cum zic doctori!”

 

WHAAAT?? cum am crezut eu? Am facut cum mi-au zis doctorii ce l-au consultat si bagat copilul la perfuzii!!!! 

 

La sfarsitul tratamentului, in ziua externarii, va va chema sa va arate unde sa stampilati biletul de iesire, nu va lasati pacaliti... cum ziceam, personaj demn de Antena 3, da? 

 

Eh, uite ca eu nu am uitat cum m-ai tratat si nu iti dau nimic, ca ti-a urcat Statul salariul anul asta.

 

In cardasia ei, vine si rezidenta, de o aroganta á la Dragnea si Duamna Dancila.

 

Ma scuzati, mamicilor, nu va lasati calcata demnitatea voastra, indiferent de statul nostru social. Suntem mamici si stim primele cum trebuie sa fie tratati copiii nostri: EU CER CA STATUL SA II TRATEZE CU RESPECT!!! 

 

Am si poze, dar nu le pot atasa datorita PC-ului.

 

P.S. Singura figura umanoida de acolo este o infirmiera, maghiara, retin doar ca se numeste Lena, careia ii dau toata multumirea pentru caldura ei”.



Comentarii Facebook