Pilotii de la Luna si-au ingropat astazi cel mai bun coleg! Laurentiu Chirita a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni- VIDEO

 

Pilotul Laurentiu Chirita a fost condus astazi pe ultimul drum de cei care i-au fost aproape, colegii sai, familia, si ministrul Apararii, Gabriel Oprea. Ceremonia a fost una dureroasa si s-a incheiat cu onoruri militare, demne de un erou.

 

Capitanul comandor Laurentiu Chirita fost unul dintre cei mai buni piloti de vanatoare din tara, renumit pentru pasiunea sa pentru avioane. Intre cei prezenti la inmormantarea de astazi, de la cimitirul din Campia Turzii, s-au numarat si cativa piloti cu care a zuburat de-a lungul carierei si care au povestit despre Laurentiu ca era un spirit vesel si liber, care iubea inaltimile si zborul.

 

Robert Zumanita a povestit ca nici nu ii vine sa creada ca fostul sau coleg a disparut si ca el crede si acum ca este numai o gluma. "Am fost si eu pilot de MIG si fiindu-mi ca un frate nu am crezut ca i se poate intampla asa ceva. Am crezut ca e o gluma si acuma cred. Am impresia ca imi joaca o farsa si se intoarce. Era un tip cu simpul umorului si obisnuia tot timpul sa surprinda", a mai spus acesta.

 

La ceremonie a luat cuvant si ministrul Apararii, Gabriel Oprea, care a spus ca intelege durerea familiei pentru ca si el si-a pierdut tatal, militar de cariera, cand era foarte tanar.

 

Pilotul Laurentiu Chirita a fost ingropat cu onoruri militare, iar deasupra cimitirului din Campia Turzii au survolat elicopterele de la Baza Aeriana 71 de la Luna, in semn de respect fata de cel disparut in accidentul de luni, din comuna Calarasi.

 

Pilotii americani care se gasesc la Baza Aeriana 71 de la Luna pentru un exercitiu au survolat si ei pe deasupra cimitirul cu avioanele F15 si i-au dat onorul celui care a fost singurul pilot militar roman instruit in SUA.

Comentarii Facebook