Grupul Statuar Matei Corvin este "dezbracat" de schela metalica! Lucrarile sunt pe ultima suta de metri - VIDEO si FOTO

 

Structura metalica folosita pentru suspendarea in aer a statuii lui Matei Corvin este demontata. Specialistii in restaurare mai au de lucru la structura de piatra a monumentului.

 

Firma care executa lucrarea foloseste doua macarale mobile pentru a demonta bucata cu bucata structura metalica. Statuia a fost acoperita pentru a nu fi deterioratain acest timp.

 

Pana la sfarsitul lunii noiembrie se va lucra la montarea soldatilor si la pavilionul de piatra al statuii, dupa care va avea loc inaugurarea.

 

Restaurarea statuii s-a terminat si, zilele trecute, in cal a fost introdusa o "Capsula a timpului", in care clujenii au lasat mesaje pentru generatiile urmatoare.

 

Lucrarile de refacere a grupului statuar Matei Corvin au costat 400.000 de lei, iar banii au fost asigurati de guvernul maghiar si de cel roman. "Inca nu avem devizul final, dar este posibil ca lucrarea sa fi fost mai scumpa. Totul va fi pus pe hartie in luna noiembrie, cand statuia ar trebui sa fie gata", a mai spus Oana Buzatu.

Refacerea statuii lui Matei Corvin a inceput in urma cu 2 ani, dar lucrarile au batut pasul pe loc o buna bucata de timp, din lipsa de finantare.  

Comentarii Facebook