Peste 3.000 de protestatari au ieșit în Piața Unirii: ”Revoluția începe la Roșia Montană” - Galerie FOTO


Peste trei mii de oameni au ieșit în Piața Unirii, duminică, la ora 17.00, la Cluj-Napoca, pentru a protesta împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană.

Clujenii s-au adunat în Piața Unirii, înarmați cu pancarte pe care sunt scrise mesaje precum: ”Opriți marele jaf”, ”Băsescu RMGC- aceeași mizerie”, ”Trei guverne au încercat însă noi nu i-am lăsat” și ”Revoluția începe la Roșia Montană”.

Printre protestatari se numără și soția primarului Cluj-Napoca Emil Boc, Oana Boc, alături de fiica cea mare a acestora.

 

În fața statuii lui Matei Corvin a fost amplasată și o mică scenă pentru au urcat diverși vorbitori, care au explicat pericolele exploatării cu cianuri la Roșia Montană. ”Vor fi lacuri cu ciannuri la 50 - 60 de kilometri de Cluj. Gândiți-vă la evaporările și la faptul că norul de cianură ar putea ajunge până aici foarte ușor”, a explicat un vorbitor. 

 

Se tot face vorbire de exploatarea minieră din Finlanda. Ei bine acea mină este mai mică și este amplasată într-o zonă nelocuită. Densitatea de populație acolo e de 0,8 persoane pe kilometru pătrat. La noi e de 80 de ori mai mare. În Finlanda mina este într-un deșert înghețat, la 160 de kilometri de orice zonă locuită, iar la noi în mijlocul unei zone locuite”, a mai spus cineva.

 

 

---------------------------

UPDATE

 

Protestatarii au plecat în marș pe Bulevardul Eroilor - Dorobanților - Piața Mărăști - centrul orașului.

Comentarii Facebook