Percheziții la Institutul Oncologic Cluj. Dezvăluirile PACIENȚILOR sunt DURE: Medicul avea ȘAPTE telefoane

 

Procurorii DNA Cluj au percheziționat la Institutul Oncologic din Cluj cabinetul medicului Tudor Ciuleanu. Un pacient a acceptat să vorbească depre modul în care a fost tratat. 

 

Acesta a spus că medicul Ciuleanu era plecat la congrese în străinătate, de multe ori când mergea la tratament. 

 

Nu știu când se ocupă de pacienți sau cât de serios studiază dosarele celor bolnavi. În orice caz, la spital nu prea ajunge. Tot timpul este plecat la congrese în străinătate, iar de pacienți se ocupă trei medici rezidenți care nu știu câtă experiență au în astfel de cazuri complicate, cum este al meu. Eu fac de patru ani tratament pentru cancer la colon”, ne-a povestit unul dintre pacienți, sub protecția anonimatului.

 

Tratramentul a durat 4 ani, iar în această perioadă pacientul a descoperit cum citostaticele ieșeau din Institut și ajungeau în alte țări: ”Am aflat într-o zi că o fiolă de Avastin, pentru cancer la colon, se decontează cu 5.500 de lei, după care se vinde, în Republica Molvoda, cu 11.000 de lei. Mulți pacienți primesc tratament doar pe hârtie deoarece, în realitate, fiolele cu citostatice ajung în Republica Moldova și Kazahstan”.

 

Fostul pacient a mai spus că a fost surprins de precauția de care dădea dovadă conferețiarul Tudor Ciuleanu. ”Nu lua nimic la el în birou, nici bani și nici altceva. Tot timpul este în birou cu o rezidentă, el nu rămâne singur niciodată. Tot timpul își ia măsuri și se teme de parcă are ceva de ascuns. Are șapte telefoane, și numai după ora unu noaptea răspunde la numerele pe care le știe. Cât despre traficul cu medicamente, am aflat că venea un dealer de la Timișoara, reprezentant al unei firme de medicamente și, după ce se făceau actele și tot felul de hârtii, medicamentele plecau cu avionul afară”, mai dezvăluie clujeanul.

 

Mâna dreaptă a lui Ciuleanu este medicul Dana Iancu. ”Domnul conferențiar nu știa niciodată pacientul. Asta mă mira foarte tare. Doctorul Iancu îi prezenta cazurile pentru că el nu știa nimic. Domnul are cutare, i se spunea, și atunci el își amintea. Mi s-a părut destul de dezinteresat. El a vrut să ne bage într-un studiu și a insistat să îl pună pe soțul meu în acest program, aprobat de americani. Încă am nedumeriri dacă nu a fost o experiență”, a spus o altă femeie originară din județul Hunedoara, al căreia soț a murit între timp de cancer.

 

Averea medicului Tudor Ciuleanu este consistentă. În declarația de avere, medicul are în conturi peste 295.000 de euro, 63.000 de dolari și 9.500 de lei. El mai deține două terenuri, două case, două apartamente și o casă de vacanță. În garaj are trei autoturisme: un Mercedes, un Land Rover și un Discovery 3. Doctorul Ciuleanu este căsătorit cu Elisabeta Ciuleanu, medic oncolog la IOCN Cluj-Napoca. 

 

La cabinetul acestuia de la Institut nu răspunde nimeni după percheziții, iar la domiciliul său a răspuns numai menajera.

Comentarii Facebook