Percheziții DNA la Institutul Oncologic. S-a spart BUBA beneficiilor primite de medici de la firmele farmaceutice

 

Procurorii DNA au descins la un spital din Cluj-Napoca. 

 

Este vorba despre Institutul Oncologie din Cluj-Napoca, la Spitalul de zi, aflat în curtea interioară a unității sanitare.

 

Procurorii DNA efectuează peste 60 de percheziții în Cluj, București și alte 6 județe, într-un dosarde corupție, infracțiune comisă în perioada 2012 - 2015.

 

În cursul zilei de 28 iulie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 61 de locații situate în municipiul Bucureşti şi județele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, transmit reprezentanții DNA.

 

Confom unor surse judiciare sunt implicați medici și companii farmaceutice suspectați că au săvârșit fapte de corupție.

------------------------

UPDATE

 

Cercetările vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2012 - 2015. Firmele de medicamente sunt suspectat că au oferit unor medici din cadrul unor spitale din judeţele Mureş, Sălaj, Sibiu, Bistriţa-Năsăud şi Cluj achitarea cheltuielilor la diverse simpozioane şi congrese internaţionale, acoperind şi cheltuieli personale ale acestora, excursii în mai multe ţări, bunuri, foloase şi alte servicii, condiţionându-le de prescrierea medicamentelor pe care le produc sau pe care le distribuie şi optând pentru medicamentele mai scumpe în locul celor generice, echivalente, care au aceeaşi compoziţie chimică şi acelaşi efect terapeutic, dar sunt mai ieftine, scrie și Mediafax.

 

Unii medici ar fi făcut parte și din comisiile de achiziție a acestor medicamente și ar fi pretins şi primit foloase de la furnizorii de medicamente cărora le-ar fi oferit avantaje în acest scop.

 

În acest dosar ar fi implicați 16 medici, şefi ai clinicilor şi secţiilor de oncologie, medici specialişti oncologi, coordonatori şi responsabili ai Programului Naţional de Sănătate, subprogramul Oncologie, inclusiv un preşedinte al Comisiei de Oncologie şi un inspector de la DSP Mureş care controlează farmacii. 

------------

UPDATE

 

Managerul Institutului Oncologic Cluj a recunoscut că s-a făcut o percheziție la un cabinet din unitatea medicală, dar a spus că nu știe la care.

 

Vezi AICI declarația acestuia.

Comentarii Facebook