Noul mitropolit al Clujului, IPS Andrei Andreicuț, a participat la concertul de comemorare a lui IPS Bartolomeu - FOTO


Noul Mitropolit al Clujului, IPS Andrei Andreicut, si-a facut prima aparitie oficiala in public de dupa alegerile de la Sfantul Sinod. Inalt Prea Sfintia Sa a participat la concertul de comemorare a lui IPS Bartolomeu.


Sala Auditorium Maximum de la UBB Cluj a fost arhiplina la concertul care a marcat si implinirea a 90 de ani de la nasterea fostului Mitropolit Bartolomeu.

IPS Andrei Andreicut a spus in cuvantarea sa ca isi doreste sa continue "lucrarea lui Bartolomeu in toate proiectele sociale pe care le-a initiat".

 

"Toate gandurile din seara aceasta sunt legate de personalitatea mitropolitului Bartolomeu, parintele nostru, care s-a mutat la Domnul. Este laudabila initiativa Centrului Mitropolitan ca a organiza, in memoria dansului, aceasta manifestare.

E greu sa prinzi intr-o fraza toata personalitatea unui om de exceptie, care nu va putea fi inlocuit. Poate nu-i prea bun cuvantul, dar noi urmasii, insa, facem cat putem. 

Voi continua ceea ce a facut Inaltpreasfintitul. Daca e sa precizez cateva lucruri de care voi aveam mare grija, atunci intai ma voi asigura ca viata duhovniceasca va merge inainte, ii vom ajuta pe oameni si vom incerca sa fim mai buni si sa ne pregatim pentru Eternitate. De asemenea, este importanta implicarea sociala si grija fata de tanara generatie, care sa fie formata in spiritul evangheliei lui Cristos
", a declarat IPS Andrei Andreicut.


Teologul clujean Radu Preda a evocat personalitatea complexa a Mitropolitului Bartolomeu, in functie de cele trei mari virtuti ale sale: iubirea de Dumnezeu, iubirea de oameni si iubirea de libertate.

Concertul "In memoriam MITROPOLITUL BARTOLOMEU ANANIA  18 martie 1921"18 martie 2011" a fost sustinut de Corala "Pslamodia Transylvanica", dirijata de Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj.

 

IPS Bartolomeu s-a stins din viata la finalul lunii ianuarie la Clinica Chirurgie 1 si a fost inmormantat in cripta ierarhilor, sub altarul catedralei mitropolitane.

 

Foto: Daniel Rus

Comentarii Facebook