Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, in razboi cu Ioan Piso: Eu l-am pus director la Muzeu in '97 si eu il pensionez - VIDEO


Ministrul Culturii Kelemen Hunor a declarat, joi, la Cluj ca in urmatoarele saptamani ar putea sa il pensioneze pe directorul Muzeului de Istorie a Transilvaniei Cluj, Ioan Piso.

"Vreau sa va spun ca, in 1997, cand eram secretar de stat in Ministerul Culturii eu l-am pus in functia de director pe Ioan Piso. Eu il cunosc foarte bine pe domnul Piso, dar trebuie sa inteleaga faptul ca au trecut anii peste el. In cateva saptamani implineste anii de pensionare si nu exclud posibilitatea sa il pensionam", a declarat ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Acesta a mai spus ca Ioan Piso nu are nici macar un contract de management incheiat cu Ministerul, dar ca a fost incadrat in functia de director general al Muzeului de Istorie a Transilvaniei Cluj.

"Eu nu am altceva de facut decat sa ma conformez unei hotarari judecatoresti. Hotarare definitiva care spunea ca domnul Piso trebuie reinstalat in fucntia de director general al Muzeului, asa cum era inainte de a fi demis. Eu daca nu faceam ceea ce spune decizia este abuz de putere. Dansul are varsta de pensionare si este una dintre metodele noastre de a-l pensiona pe domnul Piso, in urmatoarele saptamani. Nu ma grabesc sa il pensionez. Nu este bine ca un ministru sa se grabeasca", a mai spus Kelemen Hunor.

Comentarii Facebook