Metro Cluj a primit o amenda de 50.000 de lei pentru promotii inselatoare si produse expirate


Supermarketul Metro Cluj a primit o amenda de 50.000 de lei pentru promotii inselatoare de Craciun si suspinciunea ca ar vinde de produse expirate si reetichetate.
 
Clientii erau instiintati ca pot beneficia de o reducere de 70% la produsele cosmetice, dar la casa de marcat acestea erau taxate cu pretul intreg. "La Metro, au avut promotii inselatoare si am aplicat o amenda de 30.000 de lei. Pe standul de produse cosmetice apareau aceste sampoane si sapunuri reduse la pret redus si am mers cu ele la casa de marcat sa vedem ce se intampla si am avut surpriza sa constatam ca erau la pret intreg", a explicat seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj, Mircea Radu.

Inspectorii au mai aplicat o amenda de 20.000 de lei pentru vanzarea de produse expirate, dar si pentru necorelare intre avizul de expeditie a marfii si declaratia de conformitate a producatorului.

 

Kaufland Cluj, amendat cu 30.000 de lei pentru produse neetichetate si fara termen de expirare

 

"In momentul in care un producator expediaza o marfa, exista o declaratie de conformitate, privind termenul de valabilitate si modul de pastrare, care insoteste produsul pana la destinatie. Daca acestea nu sunt corelate se poate spune ca avizul este pentru o marfa si declaratia de conformitate poate fi schimbata si poate fi prelungita in mod artificial", a explicat Mircea Radu.

In privinta produselor expirate de la Metro, inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj au verificat standurile seara si "nu aveau eticheta cu data limita de consum, iar dimineata au aparut etichetele pe produse, iar produsele retrase de pe rafturi nu erau nicaieri".

Metro Cluj a primi pentru toate aceste nereguli oi amenda de 50.000 de lei, cea mai mare sanctiune aplicata in luna decembrie unui hipermarket.

Comentarii Facebook