Mama lui Dan Andrei Hosu, condamnata la doi ani de inchisoare. Ea a mintit in dosarul "Jafului de la Banca Transilvania"


Dana Hosu, mama lui Dan Andrei Hosu, a fost condamnata la doi ani de inchisoare de magistratii de la Judecatoria Cluj-Napoca pentru marturie mincinoasa in cazul Jafului de la Banca Transilvania. Ea este acuzata ca a mintit pentru a-i asigura un alibi fiul ei, acuzat ca a dat jaful in februarie 2009.

Aceeasi pedeapsa a fost administrata si altor rude ale lui Dan Andrei Hosu: Viorica Rostas, matusa tanarului, si Victor Rostas, unchiul acestuia.

Acuzatia de marturie mincinoasa vine dupa ce rudele lui Hosu au declarat sub juramant inca de la inceputul procesului, in cazul jafului de la Banca Transilvania, ca in ziua atacului au fost cu Dan Andrei Hosu la notar pe Bulevardul Eroilor pentru a vinde un apartament.

Cei doi suspecti, Dan Andrei Hosu si Bogdan Baciu, au fost trimisi in judecata in luna ianuarie, dar cei doi au declarat in repetate randuri ca erau in alte parti alte orasului in momentul in care s-a dat atacul. Pentru a dovedi au adus in sprijinul lor diverse persoane care au depus marturie.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Comentarii Facebook