Centura Apahida-Valcele s-a surpat inainte sa fie data in folosinta

Alunecarile de teren au afectat o portiune de 200 de metri cuprinsa intre intersectia de la Dezmir si cea dinspre colonia Becas, dar si o portiune de pe Dealul Feleacului.

 

Si la aproximativ trei kilometri de satul Gheorghieni, aproximativ 100 de metri din terasamentul pe care era deja turnat asfaltul s-a prabusit pur si simplu, informeaza ziarulfaclia.ro. Specialistii sustin ca surparile sunt cauzate de ploile abundente din ultima perioada si de lipsa unui sistem eficient de drenare a apei in zonele mlastinoase, asa cum este si cea prin care trece centura. Cea mai grav afectata este zona localitatii Saradis, unde pe o distanta de aproximativ 2 kilometri s-au inregistrat alunecari de teren.

 

Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, Ion Pantelimon, a declarat ca se lucreaza la consolidarea zonelor afectate. Lucrarea ar fi trebui sa fie gata la sfarsitul acestui an, dupa ce termenul de finalizare a centurii a mai fost amanat odata. Lucrarile au inceput in 2006.

 

Centura Valcele-Apahida va avea 23,6 kilometri si a fost initial estimata la circa 50 de milioane de euro. Potrivit sursei citate, pretul ar fi crescut pana acum cu 150%.

 

Foto: ziarulfaclia.ro

Comentarii Facebook