Miercuri 24 Aprilie

Liviu Florian, arestat pentru 29 de zile! Patronul Agroflip Cluj este acuzat de trafic de influenta la Vama Halmeu

 

Liviu Florian, patronul Agroflip Cluj, a fost arestat pentru 29 de zile in cazul de trafic de influenta de la Vama Halmeu. Omul de afaceri ar fi primit de la un vames suma de 430.000 de euro pentru a-l ajuta sa ajunga in functia de sef al Vamii.


Procurorii DNA sustin ca omul de afaceri clujean ar fi pretins ca are relatii si poate interveni pe langa seful Adminitratiei Nationale a Vamilor si un director adjunct din Ministerul de Finante pentru a obtine functia de director interimar al Punctului Vamal Halmeu.

 

Functionarul vamal care a dat mita 430.000 de euro pentru a ajunge seful Vamii din Halmeu este Nicoleta Dobrescu.

 

Potrivit DNA, in aceeasi cauza mai sunt cercetati Ioan Savu, om de afaceri acuzat de doua infractiuni de complicitate la trafic de influenta, si Ioan Romeo Nitu, fost angajat al unui magazin dutty-free din vama Halmeu, acuzat de doua infractiuni de complicitate la cumparare de influenta.

 

"In cursul lunii septembrie 2009, inculpatul Florian Liviu a pretins si primit de la o angajata a Biroului vamal Halmeu, cu functie de inspector vamal, suma de 130.000 euro, promitandu-i ca, in baza influentei pe care o are asupra sefului Agentiei Nationale a Vamilor (ANV) si vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) il va determina pe acesta sa o delege in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu. Suma de 130.000 euro a fost remisa inculpatului Florian Liviu in mai multe transe, prin intermediul inculpatului Savu Ion", se arata in comunicat procurorilor de la DNA, serviciul teritorial Oradea.

 

Banii au fost strasi de la camatarii si traficantii de tigari din Satu Mare si i-au adus femeii delegatia in functia de sef al Vamii Halmeu.

 

Cand delegatia a expirat, Liviu Florian a cerut inca 300.000 de euro pentru prelungirea ei pe aceeasi filiera.

 

Liviu Florian este patronul societatii Agroflip. In 2003, averea lui era evaluata la 18-20 de milioane de dolari.

 

Citeste si...

Liviu Florian, patronul Agroflip Cluj, retinut pentru ca a pretins o jumatate de milion de euro pentru sefia Vamii Halmeu

Florin Florian, fiul patronului de la Agroflip retinut joi de DNA, conduce masini de lux si face curse ilegale prin centrul Clujului - VIDEO


Comentarii Facebook