Johhny Raducanu, omagiat la Liceul de Muzica din Cluj, unde a fost elev FOTO


Johnny Raducanu, cel mai cunoscut muzician de jazz din Romania, a studiat la Scoala de Muzica din Cluj, in anii '50, actualmente Liceul de Muzica "Sigismund Toduta".

Fotografia marelui artist este la intrare in scoala, pe panoul de onoare, alaturi de alti absolventi de seama. "Vestea ne-a luat prin surprindere si suntem socati si acum. Ne-am gandit sa facem un eveniment in memoria maestrului, dar deocamdata nu avem o clasa de jazz asa ca va trebui sa amanam. Voi propune ca una din salile noii scoli sa ii poarte numele. Fotografia lui este la loc de cinste, la intrare in scoala", a spus Vasile Sandean-Ovadiuc, directorul Liceului de Muzica "Sigismund Toduta".

Johnny Raducanu a absolvit clasa de contrabas a Liceului de Muzica din Cluj in 1953, iar sub fotografia de pe panoul de onoare al scolii este scris numele real al artistului, Cretu Raducan (n.red. Cretu Raducanu).


Artistul s-a nascut intr-o familie de romi cu traditii muzicale de peste 300 de ani, de pe timpul lautarului Petre Cretu Solcanu. Johnny Raducanu s-a remarcat ca un talentat interpret de jazz la contrabas, inca de la 19 ani, facand studiile muzicale la Iasi si Cluj, apoi la Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti (clasa contrabas, 1953-1956).

Comentarii Facebook