Ioan-Andrei Nicolae, elevul român care a obținut o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Matematică. Ce planuri are pe viitor FOTO


Echipa României a obținut un rezultat destul de bun la Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată zilele acestea la Cluj-Napoca, la care au participat peste 600 de concurenti, din peste 100 de țări.

Cel mai bun rezultat obținut de membrii echipei noastre a fost al lui Ioan-Andrei Nicolae, elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, care a reușit să obțină o medalie de aur și cel mai mare punctaj.

Programul meu nu este chiar atat de strict. Stau mai mult acasa și lucrez, în fiecare zi, desigur. Trec prin materialul pe care mi-l propun, apoi, cand termin, mai fac niște probleme. În ultima vreme, în pragul olimpiadei, lucrez, probabil, cam 10 ore pe zi”, a declarat olimpicul.

 

MATERIAL OFERIT DE BANCA TRANSILVANIA


În timpul liber, acesta este pasionat de sport și muzică.

În timpul liber, iarna îmi place să schiez, este sportul meu preferat încă de când eram mic. Mai alerg, cânt la pian. E un mod foarte bun de a te relaxa”, spune adolescentul.

Pentru Ioan-Andrei, matematica nu este o muncă, ci este o pasiune.

Totul a început ca o pasiune așa că am învățat rapid să muncesc pentru acest scop. eram pregătit și de înainte pentru o muncă extensivă, prin sport și pian, așa că la un moment dat a devenit ușor să lucrez concentrat pentru o perioadă lungă de timp”, a explicat elevul.

 

După finalizarea clasei a 12-a, Andrei Nicolae spune că ar vrea să urmeze o facultate în SUA, printre alegerila sale numărțndu-se MIT, Harvard sau Princeton. După facultate, acesta spune că ar prefera să rămână în străinătate. 

Comentarii Facebook