Firma de pază NAPOCA SECURITY susține că agentul de pază nu spărgea nuci cu pistolul, ci a fost un accident

 

Firma de pază Napoca Security dezminte informațiile vehiculate în presa centrală, conform cărora arma unui agent de pază s-a descărcat în timp ce acesta a încercat să spargă nuci cu pistolul. 

 

La data de 15 noiembrie a.c., în incinta aeroportului s-a produs un incident în care a fost implicat un agent de securitate al SC NAPOCA SECURITY SRL care asigură paza în perimetrul aeroportului.

 

În jurul orei 15:30, în timp ce se afla în încăperea destinată echipei de intervenţie, agentul de securitate a manipulat în mod defectuos arma din dotare, care s-a descărcat accidental.

Bărbatul era calificat profesional şi atestat ca agent de pază înarmat, iar firma de securitate are autorizaţie de deţinere şi folosire a armelor.

 

La faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul Serviciului Regional de Poliţie Transporturi Cluj, Biroul Transporturi Aeriene, structură subordonată Inspectoratului General al Poliţiei Române care a efectuat cercetari.

 

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că agentul a încălcat prevederile art. 48 din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţiei persoanelor, fiind sancţionat cu amendă pentru uz de armă din dotare în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.

 

În urma incidentului, nicio persoană nu a fost rănită.

 

Este falsa si profund denigratoare afirmatia ca incidentul  ar fi avut loc in imprejurarea in care agentul ar fi spart nuci cu tocul pistolului, aceasta acreditare iresponsabila determinandu-ne sa dezmintim categoric aceasta stire”, a declarat administratorul firmei Napoca Security, Aurel Bârluțiu.. 

 

După ce arma s-a descărcat, glonțul a ricoșat în podea. ”Traseul glontului executându-se intr-o directie (suprafata podelei) care nu putea rezulta din activitatea acreditata de presa in mod speculativ, respectiv activitatea de spart nuci cu tocul pistolului .

 

Se pare ca aceste atacuri defaimatoare la adresa societatii noastre nu vor putea fi stavilite decat pe calea justitiei, in acest caz fiind usor de dovedit calificativul de stire falsa, respectiv imprejurarea ca nimeni nu a fost ranit cu ocazia incidentului.  

 

Desi este regretabil, va asiguram ca evenimentul semnalat reprezinta o exceptie, fiind primul de acest gen in activitatea societatii noastre, si cu siguranta si ultimul, aceasta imprejurare nefiind in masura sa impieteze asupra seriozitatii si profesionalismului cu care ne desfasuram activitatea de prestare a serviciilor de paza si protectie”, a mai precizat administratorul firmei Napoca Security, Aurel Bârluțiu.

 

Realitatea TV a titrat luni seara faptul că un agent de pază de la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a spart nuci cu pistolul, iar arma s-a descărcat.

 

Agentul de pază de la Aeroportul Cluj, sancţionat după ce i s-a descărcat pistolul

Comentarii Facebook