Dreptate pentru un șofer la Cluj! Polițiștii l-au făcut vinovat de un accident, dar camerele de supraveghere i-au contrazis



Un șofer a avut parte de dreptate după șase luni de procese cu Poliția română, acestia fiindu-i dovedită nevinovăția în cazul unui accident rutier din luna septembrie 2013, pe raza localității Livada.

Accidentul s-a produs în 10 septembrie 2013, în jurul orei 11.30 pe DN1C, în localitatea Livada. Un sofer care conducea o Skoda din directia Cluj-Napoca spre Gherla, la un moment dat a intrat in coliziune cu un autovehicul KIA, care a întors, brusc, în mijlocul drumului.

Șoferul din autoturismul KIA era oprit pe marginea drumului, și a decis brusc să se întoarcă.

Autoturismul marca Skoda s-a răsturnat într-un șant în urma impactului.

In procesul verbal intocmit de politie dupa accident s-a stabilit ca soferul masinii KIA oprise langa axul drumului si a stabilit ca vinovatia ii apartine soferului din Skoda, care nu ar fi pastrat o distanta corespunzatoare fata de masina din fata sa, potrivit gherlainfo.ro.

Soferul din autoturismul Skoda a declarat atunci ca de fapt masina din fata nu era oprita nicidecum pe axul drumului, ci pe banda de urgenta. “Masina mea era lovita stanga fata, iar Kia stanga spate. Ma deranjeaza ca apar eu vinovat, desi nu sunt! Daca nu eram atent si nu incercam sa evit, loveam KIA exact intre usi si cu siguranta erau victime! Dar vom lasa instanta sa decida cine este vinovat!“, a declarat acelasi sofer la cateva zile dupa accident.

Astfel, în luna ianuarie, soferul a facut o plangere pentru anularea procesului verbal, iar intre timp, s-a descoperit ca o camera de supraveghere aflata la cativa pasi de locul unde s-a produs accidentul a surprins momentul impactului.

Pe imagini se observa ca masina Kia nu se afla langa axul drumului, air instanta din Gherla a admis plangerea șoferului din autoturismul Skoda, dispunand anularea procesului verbal prin care acesta se facea vinovat de producerea accidentului.




Comentarii Facebook