Se construiesc două noi creșe la Cluj. Vezi cât costă investiția



Pentru anul școlar 2014-2015 Primăria Cluj-Napoca anunță că vor fi disponibile aproximativ 1.000 locuri în creșele din oraș, din 2012 până astâzi fiind înființate 152 de noi locuri pentru copii.

De asemenea, alte 200 de locuri vor fi disponibile după finalizarea lucrărilor la creșele de pe Moților și Ep Nicolae Ivan.

Subliniez că fondurile sunt 100% de la bugetul local, din banii clujenilor şi cred că aceste investiţii şi-au arătat menirea - foarte mulţi părinţi apeleză în continuare la creşele publice și facem tot posibilul să oferim cele mai bune condiții pentru copiii clujenilor.

Prin locurile nou create în creșe am redus cu peste 50% numărul solicitărilor pe care le înregistrăm de la părinți. Dacă vom avea mai departe alte 400 de locuri, ar putea fi acoperite cererile existente la nivelul municipiului Cluj-Napoca. În toate cartierele oraşului ar fi nevoie de locuri în creşe, noi avem acum un proiect în cartierul Grigorescu, tot în jur de 100 de locuri şi creşa de pe Moţilor cu 110 locuri care se va finaliza în toamna acestui an”, anunță Emil Boc.

Creşa de pe strada Moţilor nr. 58 (110 locuri) va avea 6 săli de joacă cu 6 dormitoare, zona de primire, cabinet medical, izolator, bucătărie, oficiu de primire a alimentelor cu spaţii de depozitare, spaţii auxiliare cu: birouri administrative, grupuri sanitare, vestiare, spălătorie, uscătorie, etc. COnstrucția a început în august 2013 și se vor finaliza în această toamnă valoarea lucrărilor este de 2.019.021,54 lei.

Creşa de pe strada Ep. Nicolae Ivan nr. 18 (90 de locuri) va avea 6 grupe formate din: dormitor, cameră de joacă şi grup sanitar, cabinet medical format din izolator şi grup sanitar, spaţiu administrativ (format din birouri, vestiare şi oficiu personal), spaţiu tehnico-administrativ-gospodăresc (format din depozit aprovizionare, depozit curăţenie, oficiu distribuire mâncare şi bucătărie pentru prepararea alimentelor), spălătorie şi uscătorie, spaţiu de joacă în aer liber. Aici lucrările au fost demarate în primăvara acestui an şi au ca termen de finalizare luna martie 2015, valoarea investiției fiind de 3.584.894, 7 lei.



Comentarii Facebook