Cristian Pintea, cel care l-a umilit pe agentul Todea, s-a plâns Tribunalului Cluj că a rămas FALIT. Așa a fost repus în funcție

 

Comisarul șef Cristian Pintea, cel care l-a umilit în repetate rânduri pe agentul Sergiu Todea, determinându-l să plece din poliție, a afirmat la Tribunalul Cluj că după ce și-a dat demisia a rămas fără bani. 

 

Comisarul şef Cristian Pintea, fostul adjunct al IPJ Cluj, a fost oprit în trafic de agentul Sergiu Todea pentru că nu a acordat prioritate la o trecere de pietoni. Ofițerul conducea un BMW, dar și-a văzut mai departe de drum deși pe trecere era un pieton angajat în traversare, fiind urmărit cu mașina de Sergiu Todea. 

 

Șicanat în repetate rânduri, Sergiu Todea a câștigat în 2013 cele trei procese intentate IPJ Cluj, prin care a contestat sancțiunile primite din partea șefului său, care s-a răzbunat pentru că a fost oprit și sancționat ca ”ultimul” șofer. Todea și-a dat demisia din IPJ Cluj, iar corpul de control al primului ministru a declanșat o anchetă, depistând nereguli grave în modul în care a fost sancționat agentul. În consecință, comisarul șef Cristian Pintea a fost ”forțat” să își dea demisia. 

 

La scurt timp după ce și-a scris și semnat demisia, Pintea a atacat decizia IGPR, prin care se lua act de cerere, arătând în fața instanței că nu îi mai ajung banii pentru a trăi. ”Reducerea substanţială a venitului din salariu reprezintă în mod cert o pagubă iminentă, care nu poate fi evitată decât prin suspendarea executării actului administrativ. S-au proliferat în massmedia informaţii multiple privind situaţia subsemnatului, informaţii denaturate, care nu au deloc legătură cu realitatea şi care nu pot fi dezminţite decât în situaţia suspendării actului administrativ”, a scris Pintea în cererea adresată Tribunalului Cluj.

 

În momentul în care și-a dat demisia, lui Pintea i-au fost propuse alte două funcții, de șef al Poliției Dej sau de adjunct la Poliția Câmpia Turzii. Pentru prima funcție el și-a dat acordul, dar acum susține că naveta i-ar aduce prejudicii financiare. ”Paguba iminentă există, deoarece pentru această funcţie veniturile salariale sunt mai mici, iar subsemnatul aş fi obligat la costuri mari, pentru a mă deplasa zilnic la serviciu, o distanţă de 120 km, fără a avea posibilitatea de a obţine contravaloarea integrală a acestor cheltuieli substanţiale”, a mai afirmat Pintea.

 

Comisarul șef și-a dat demisia din funcție în 11 octombrie 2013, iar după numai o săptămână a atacat decizia de luare la cunoștință a acestui act. 

 

Reprezentanții IPJ Cluj au precizat că activitatea și imaginea IPJ Cluj a avut de suferit în perioada în care domnul comisar șef de poliție Cristian Pintea a îndeplinit funcția de adjunct al șefului inspectoratului, datorită numeroaselor articole/reportaje/emisiuni negative din mass-media a căror subiect a fost. 

Comentarii Facebook