Contractul de bike-sharing, cu 50 de statii de inchiriere si 540 de biciclete, semnat miercuri. Clujenii au parte de o surpriza!


Proiectul prin care urmeaza sa fie amenajate 50 de statii de inchiriat biciclete in Cluj-Napoca si comunele din jur urmeaza sa fie semnat, miercuri, 28 septembrie, la Bucuresti.

 

Primarul Sorin Apostu a declarat ca in primele luni aceste biciclete vor putea fi folosite in mod gratuit de clujeni pe baza unui card emis de Primaria Cluj-Napoca, pe baza buletinului care sa ateste statului de rezident al orasului.

 

"Proiectul I Love Velo ne-a aratat ca oamenii sunt foarte atrasi de mersul pe bicicleta. A fost o reala surpriza fiind un numar foarte mare de utilizatori a bicicletelor de la Sala Sporturilor. In 2010, am avut 15.000 de utilizatori, iar in 2011 avem deja 20.000 de utilizatori. Din acest motiv am depus un proiect european a carui semnare va fi in zilei de miercuri", a declarat primarul Sorin Apostu.

In total vor fi 50 de statii de inchiriat biciclete, din care 43 in Cluj-Napoaca si 7 in comunele limitrofe: Apahida si Floresti.

"Pana in vara anului 2012 ar trebui sa avem 60-70% din proiect functional, in functie si de licitatie si eventualele contestatii. In total vom pune la dispozitia clujenilor 540 de biciclete si vom crea 14,5 kilometri de pista noua de biciclete, care va inchide cercul care acum pare necontinuu. Cele 50 de statii de self-service vor putea fi folosite pe baza unui card al primariei. Gratuit vor fi inchiate aceste biciclete care pot fi lasate oriunde in oras in cele 50 de statii", a precizat Sorin Apostu.

Valoarea proiectului este de 17 milioane de lei, iar finantarea este asigurata din fonduri europene.

Comentarii Facebook