Contabila de la ADRNV a construit din banii furați un bloc în Florești. Oamenii se tem acum că își pierd casele EXCLUSIV

 

Contabila Cosmina Druţă, cea care a delapidat 1,8 milioane de euro de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest, a folosit banii pentru a construi un bloc în Florești. 35 de familii sunt acum disperate și speriate că vor rămâne fără locuințe.

 

Noi am luat apartamentele astea în 2011 și în 1 august ne-am mutat în ele. Le-am luat prin contracte de vânzare - cumpărare semnate cu firma SC Vangher SRL, deținută de Cosmina Druță și soțul ei Vasile Naică. Toți din bloc suntem prieteni și cunoștințe cu Cosmina, dar nu am știut nimic despre modul în care a fost construit blocul”, ne-a povestit, sub protecția anonimatului, proprietara unuia dintre apartamentele de pe strada Plopilor 27, din cartierul Florești.

 

Apartamentul cumpărat în rate are 90 de metri pătrați, iar rata lunară se ridică la 250 de euro. ”Apartamentul cumpărat are 3 camera, o suprafață de 90 de mp plus garaj. Urmează să îl achităm lunar timp de aproape 20 de ani, dar acum suntem panicați la auzul veștii că apartamentele au fost construite cu banii furați de la ADRNV. Nimeni nu ne-a sunat din partea autorităților să discute cu noi. Am aflat de pe Știri de Cluj că apartamentele au fost construite din banii furați, în rest nimeni nu ne-a spus nimic și nu ne-a contactat”, a mai spus sursa citată.

 

Oamenii au încercat să discute cu Vasile Naică, administratorul firmei SC Vangher SRL, dar acesta nu răspunde la telefon. ”Am investit până acum circa 3.000 de euro ratele plătite, plus amenajarea apartamentului, încă circa 4.000 de euro, dacă nu mai mult. Apartamentul valorează 60.000 de euro și a trebuit pus la punct pentru că ne-a fost predat cu faianță de 20 de lei mp, pe care am schimbat-o. Vasile Naică nu a vorbit cu noi și refuză să o facă, așa că am apelat la un notar pentru a vedea dacă apartamentele nu sunt cumva girate. Temerea noastră este că ADRNV se va îndrepta împotriva noastră pentru a-și recupera paguba de 1,8 milioane de euro și ne va lăsa fără locuințe”, a mai subliniat proprietara.

 

Locatarii blocului de pe strada Plopilor 27 au consultat un avocat pentru a vedea cum să se apare în aceasta mega escrocherie.

 

TUN de 1,8 milioane de euro la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest! Cum a furat contabila banii

 

Reprezentanții ADRNV nu au dorit să comenteze situația, spunând că vor organiza o conferință de presă.

 

Contabila a recunoscut fapta şi a precizat în faţa anchetatorilor că a furat banii pentru că s-a săturat de sărăcie şi a vrut să se îmbogăţească, lucru pe care nu îl putea face din salariu de contabil la ADRNV. Citeste AICI mai departe.

 

Conducerea ADRNV: Noi am reclamat-o pe contabila care a furat 1,8 milioane de euro


Comentarii Facebook