Social

Comuna Chinteni, raiul hotilor! Postul de politie a fost desfiintat in urma reorganizatii marca Igas

  
  
Comuna Chinteni a devenit de circa trei saptamani un adevarat vest salbatic, de cand postul de politie a fost desfiintat si hotii actioneaza in liniste.

Ministrul de Interne, Traian Igas, a dispus comasarea celor 75 de posturi de politie din judetul Cluj in 9 sectii mari si late, unde au fost mutati politistii de la sate.

De comuna Chinteni raspund politistii din Baciu, dar oamenii, in frunte cu primarita Lucia Suciu, se plang ca e ca si cum ar fi fost abandonati pentru ca agentii nu au benzina nici macar pentru a patrula si pentru a raspunde la cazul de zi cu zi.

"Apelezi serviciul de urgenta si te directioneaza la Baciu, unde au fost transferati politistii care erau in comuna noastra. Acolo s-a creat o sectie care deserveste trei comune: Baciu, Sanpaul si Chinteni. Ganditi-va ca numai sa ajunga din comuna Baciu pana in satul Feiurdeni trebuie sa parcurgi aproape 70 de kilometri de drum, nu tocmai bun. Ajungi la spartul targului. Cand i-am intrebat de ce nu pot veni politistii din Cluj, care ar ajunge in 10 minute, mi s-a raspuns ca 'nu se poate combina urbanul cu ruralul'. Este un model preluat din strainatate, inteleg ca vrem sa ne modernizam, dar la noi nu este functional", s spus Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni.

Edilul sustine ca prin mutarea politistilor in sectii si abandonarea posturilor din mediul rural nu s-a facut economie. "Ganditi-va ce economii fac ei, cand la sediul de politie se platea doar lumina, adica un bec amarat si caldura in doua camarute. Iar acum, se intampla sa-i chemam si de trei ori pe zi din cauza altercatiilor care au loc. Vinerea trecuta a izbucnit un conflict cu cinci tigani veniti din Mures, cica sa vanda cosuri din nuiele, dar ei nu aveau in masina decat 3 cosuri. Au inceput sa se certe pe-aici cu oamenii, sa se incaiere, am cerut sprijinul echipajului de politie de la sectia 3 Baciu si nici macar nu s-au invrednicit sa vina. Am asteptat trei ore. Au venit intr-un final, si asta pentru ca am intervenit cu multe telefoane la adjunctul sefului Inspectoratului, Pintea Cristian, si la seful Serviciului de Ordine Publica. Numai in doua saptamani, de cand in comuna doar cainii ce mai stau de paza la casele oamenilor, s-au inregistrat trei furturi. Se fura animale, autoturisme, si cel mai frecvent, cazane cu tuica", a mai spus primarita.

Comuna Baciu este la 40 de kilometri de centrul comunei Chinteni, iar fata de satul Feiurdeni, din aceeasi localitate, la 70 de kilometri. Tinerii au inteles ca in lipsa politistilor isi pot face de cap si organizeaza saptamanal curse de masini prin comuna.

Seful Sectiei de Politie Baciu, Ovidiu Brici, a declarat ca inca nu poate spune daca lucrurile au degenerat prin desfiintarea posturilor de politie. "Noi facem ce ni se spune. Nu pot sa declar daca situatia s-a schimbat in bine sau in rau, dupa doar 20 de zile", a spus Brici, citat de jurnalul.ro.

Primarita din Chinteni nu vrea sa se dea batuta si va organiza chiar si un protest daca situatia nu se va rezolva.

coral1_1_1.jpg
23-9-2011, 0:25
29 vizualizări
1 comentarii
Un polist3-11-2011, 10:51
Ma intreb, cum sa ne asteptam ca politistul de pe strada sa dea dovada de principiile care stau la baza profesiei de politist, respectiv să dovedească solicitudine şi respect faţă de orice persoană, în special faţă de grupurile vulnerabile, să îşi consacre activitatea profesională îndeplinirii cu competenţă, integritate, corectitudine şi conştiinciozitate a îndatoririlor specifice de serviciu prevăzute de lege, daca politistii au fost intimidati in masa de factorul politic, de mass-media si de cele peste 200 reforme care au schimbat institutia politiei de la Revolutie si pana in prezent.Prin analiza comisiei de politci piblice s-a apreciat ca prin desfintarea posturilor de politie si abandonarea la aceste sedii a unui singur lucrator va exista o economie de 1 % din costurile de maintenanta a politiei rurale. Opinia mea este ca intr-un an, nu o sa mai recunoastem mediul rural datorita cresterii violentei si a faptelor antisociale. De 10 ani toata lumea ne/a promis ca vor intarii posturile de politie, ca se vor aduce oameni, logistica si ca ne vor oferii conditii decente de munca, iar acum in 2011 guvernul PDL a desfintat aproape de tot politia rurala. Acum sa vedem daca isi vor asuma responsabilitatea de ceea ce se va intampla ...

Cele mai citite ştiri din Social

2085 vizualizări
23-6-2017, 17:53
Acest șofer se crede BOSS de MM! Sa-l facem vedetă - FOTO» Vezi tot
1792 vizualizări
23-6-2017, 13:41
Marșul Gay de la Cluj va avea loc tot în 1 iulie» Vezi tot
1355 vizualizări
23-6-2017, 10:31
Accident cu trei victime în Mănăștur! Un șofer RUPT de beat a lovit în plin o mașină care venea din contrasens FOTO» Vezi tot
1216 vizualizări
23-6-2017, 15:36
Acțiune civică a Poliției Rutieră la Cluj. De ce surpriză au avut parte șoferii trași pe dreapta FOTO» Vezi tot
981 vizualizări
24-6-2017, 11:59
CLUJ: Bătrân bolnav de Alzheimer și Parkinson, dispărut de acasă, din cartierul Gheorgheni. L-ați văzut? FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Care credeți că este cel mai sigur / cu cel mai avantajos cost al vieții din Cluj-Napoca