Social

Colindul antisemit de la TVR Cluj, reclamat la CNA. Tiberiu Groza: Nu există colinde antisemite

2
Distribuie
  
0
  
  
   

Colindul antisemit cântat la relansarea TVR 3 de ansamblul ”Dor transilvan” va fi analizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

 

Reclamația a fost depusă de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22. La emisiunea de relansare a TVR 3, studioul regional TVR Cluj a difuzat o emisiune în care ansamblul ”Dor transilvan”, din cadrul Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale (CCPCT) Cluj, a cântat un colind în care a fost folosit de mai multe ori termenul ”jidov”.

 

Directorul CCPCT Cluj, Tiberiu Groza, a declarat că ”nu există colinde antisemite” și că vorbim despre un colind vechi de 100 de ani.

 

Nu există colinde antisemite, în colindul prezentat la TVR 3 se vorbeşte de evrei, dar nu este vorba de a discredita pe cineva. Colindul are rolul de a răspândi vestea Naşterii Domnului, iar cel prezentat are o vechime de circa 100 de ani, a fost cules în urmă cu 50 de ani din satul Bârlea, judeţul Cluj, şi nu au fost sesizări până acum referitoare la el. Noi am ales acest colind urmărind să fie unul scurt şi care să nu fi fost prezentat până acum la televiziune, să nu fie aceleaşi colinde care se cântă în fiecare an”, a spus Tiberiu Groza.

 

Conducerea Consiliului Judeţean Cluj a anunțat că va discuta cu cei implicați, Centrul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Cluj fiind o instituție subordonată.

 

Vezi AICI colindul.

coral1_1.jpg
11-12-2013, 16:21
317 vizualizări
10 comentarii
sfantul12-12-2013, 12:18
nu inteleg ce vor acesti evrei dar eu pot sa le transmit ca atat cat va exista omenirea pe acest pamant ei nu vor fi acceptati si nu vor avea niciodata o patrie .Pana ce si musulmanii il considera profet pe Iisus Hristos.Liviule carate in asa zisa "tara sfanta" si sa nu te mai intorci niciodata.Imi vine sa vomit cand aud tot timpul pretentiile acestor dusmani a lumii crestine.Acesti evrei imputiti sunt in stare sa conteste si biblia.Sa va bata Dumnezeu pe vecii veciilor!!!
Liviu12-12-2013, 10:22
Ar trebui ca cei din conducerea Consiliului Judetean Cluj sa-i verifice activitatea acestui director , sa vada cu ce se ocupa si cum a cheltuit banul public .Preocuparea lui de cind este directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Cultuii Traditionale a judetului Cluj a fost si este ansamblul " DOR TRANSILVAN ".
...12-12-2013, 10:03
Da-le-as multa m.uie tuturor jidanilor. In loc sa va bucurati ca ati scapat cu bine de Unchiu Dolf, aruncati cu noroi in stanga si in dreapta. Nu se stie niciodata cand mai rasare vreun Führer. :)
Dacus12-12-2013, 9:41
jidanii nu sunt acelasi lucru cu evreii. evreii sunt doar semitii, poporul care a trait de drept in Asia Mica, raspandit din Egipt pana in Iran. In schimb, jidanii sunt khazarii care in secolele XIII-XIV s-au convertit pe sest la iudaism si nu au o picatura de sange semitic in ei.
acuzatiile de antisemitsm impotriva unui popor profund ortodox cum este Poporul Roman frizeaza imbecilitatea, spalarea pe creier sau reaua intentie! cum poate fi un popor antisemit atata timp cat Mantuitorul si Fiul Domnul pe care il slavesc zi si noapte pprin rugaciuni, slujbe, posturi si nevointe a fost semit?!?! sa imi explice propaganda jidaneasca chestiunea asta!
jidanii au deturnat denumirea de evreu, jidanii NU sunt evrei! nici macar evreii ortodocsi (adevaratii semiti) nu ii suporta pe acesti jidani! cautati, vedeti, convingeti-va!
nu dati apa la moara propagandei zioniste a jidanilor care au facut si fac averi colosale de pe urma cultului victimizarii si a "holocaustului".
Poporul Roman este un popor curat si pravoslavnic! Lasati jidanii si masinaria lor propagandistica sa latre a turbare asa cum face de sute de ani. Inchinati-va Domnului Dumnezeu si aduceti slava Mantuitorului IIsus Hristos. Doamne ajuta!
Burdujel11-12-2013, 19:09
Nu cumva nu mai putem spune nici ca evreii l-au crucificat pe Isus Cristos?
Pe fiului Dumnezeului lor?
Liviu11-12-2013, 16:41
Delirul continua! Poate a fost pixelul albastru , poate a spus copilul ceva. BA BOULE colindul este ANTISEMIT clar, poate ca a fost cules in anii 50 dar mai mult ca sigur ca este de dupa razboi (sa iese pe cos) LAGARE DE CONCENTRARE , dar tu fiind un taran prost ori chiar nu intelegi fiind foarte prost ori te faci ca nu intelegi. Avend in vedere acestea o demisie ar fii binevenita.Puteai sa iti ceri scuza sa spui am fost prost nu am inteles si gata dar tu nu BATMAN, BATMAN. Oricum si marele ministru Sova a spus ca nu au existat lagare de concentrare si a fost tras o perioada pe linie moarta trimis la muzeul holocaustului si acum ce sa vezi. A FOST HOLOCAUST. IGNORANTI asta sunteti dar cu studi superioare.
sio11-12-2013, 16:46
asa liviule arata-ti imbecilitatea . da-i 'nainte
hans11-12-2013, 16:47
ori esti u n jidan nenorocit ori ai uitat sa iti pui supozitoarele azi. :))
@livia12-12-2013, 10:04
da-te-n gatu ma-tii de jidan f.utut
silvia14-12-2013, 12:59
tot rominul afost si este si v-a fi anti semit caci asta a auzit acasa si cu asta merge innainte.Invidia si rautatea impreuna cu primitivismul continua..prostia continua deci niciodata nu veti trai civilizat la voi inb Romania....pacat pacat ca au plecat evreii ei puteau sa va ajute.Acum aveti ceace a-ti meritat.

Cele mai citite ştiri din Social

163 vizualizări
24-4-2014, 1:02
Patronii de la Janis s-au îmbogăţit cu 700.000 de euro pe spatele unui clujean. Bărbatul a vrut să se sinucidă - UPDATE» Vezi tot
160 vizualizări
24-4-2014, 15:15
Poliția a stabilit cine sunt morții din accidentul de pe Centura Clujului. Pagubele sunt uriașe - FOTO» Vezi tot
109 vizualizări
24-4-2014, 10:11
Mămică și fetița ei de 3 ani ”prizoniere” în Aeroportul Cluj , pentru că vameșii aplică legea ”mai serios”» Vezi tot
67 vizualizări
24-4-2014, 15:40
Care este cel mai mic salariu de la Orange României» Vezi tot
52 vizualizări
23-4-2014, 17:38
Accident pe centură Apahida - Imagini cu cele două TIR -uri în flăcări - VIDEO ȘOC» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Ce concert vreți în 2015 pe Cluj Arena?

X
egipt_1_600x600.jpg
close