Clujul se inspira in candidatura pentru Capitala Europeana a Culturii 2020 din experinta Ruhr -ului


Asociatia "Cluj-Napoca Capitala Culturala in 2020" a purtat discutii cu Hanns-Dietrich Schmidt, coordonatorul proiectului de Capitala Culturala Europena a regiunii Essen/Ruhr in anul 2010.

Pentru prima data in istoria capitalelor culturale europene, o intreaga zona geografica a preluat din ianuarie 2010 titlul de Capitala Culturala Europeana: este vorba despre Regiunea Ruhr, care are nu mai putin de 53 de orase. Regiunea include urmatoarele aglomerari urbane: Duisburg, Oberhausen, Bottrop, Mulheim an der Ruhr, Essen, Gelsenkirchen, Bochum, Herne, Hamm, Hagen si Dortmund. Essen este cel mai mare oras din regiune, acesta fiind considerat inca din 1950 motorul economiei germane.

"Candidatura municipiului Cluj-Napoca este este o optiune foarte interesanta si cu foarte mult potential. Sa devii Capitala Culturala Europeana este un dar din Rai si un succes care va schimba orasul definitiv. Acesta este un proiect la intregului oras nu numai al clasei politice sau administrative, ci a fiecarui clujean in parte. Trebuie sa fiti deschisi si cinstiti. Trebuie sa prezentati si partile rele ale orasului, nu numai pe cele bune", a declarat Hanns-Dietrich Schmidt.

Programul regiunii Ruhr prezentat in 2010 s-a bucurat de un mare succes si a atras un public de peste 10 milioane de persoane, la cele 5500 de manifestari culturale.

In cadrul intalnirii cu Hanns Dietrich Schmidt s-au discutat mai multe subiecte printre care: dezbaterea proiectului de Capitala Culturala Europeana care are loc in prezent in Comisia Europeana, informatii in ceea ce priveste stadiile de pregatire dar si perspectivele dupa anul 2020. Domnul Schmidt a fost de acord ca pe viitor sa aiba o intalnire cu toti membri Asociatiei Cluj-Napoca 2020 - Capitala Culturala Europeana si sa dezvolte aceste subiecte.

Comentarii Facebook