Proiectii de filme franceze la Cinema Marasti Vezi programul


Clujenii vor putea viziona o serie de filme franceze la Cinema Marasti in perioada martie - mai 2012.

Proiectul este realizat de Institutul Francez, impreuna cu Primaria Cluj-Napoca si Cinema Marasti.

"In 2012, in fiecare prim weekend din luna, cinematograful Marasti va gazdui filme franceze si francofone recente, pentru intreaga familie. Programul oferit de Institutul francez cuprinde filme diverse: lung metraje de fictiune, documentare, scurt metraje, filme premiate in marile festivaluri, favorizand productiile care sunt accesibile pentru toate varstele.
 
Ideea este de a crea momente conviviale si interesante care merg dincolo de simpla proiectie si o transforma intr-un moment festiv: acompanierea spectatorilor cu o mica prezentare a filmului, oferirea de dosare pedagogice profesorilor de franceza care doresc sa participe la film alaturi de elevii lor si, pe care le vor putea utiliza la orele de curs; invitarea unor regizori francezi sa isi prezinte creatiile, organizarea de evenimente speciale pentru copii, in special in cadrul Festivalului de film pentru copii si adolescenti CLAP! in luna decembrie", precizeaza organizatorii evenimentului, Primaria Cluj-Napoca si Institutul Cultural Francez.
 
Program martie - mai 2012 :
- 2, 3, 4 martie 2012  - film de fictiunie "Nevasta la putere"
- 7, 8 aprilie si proiectie speciala in 5 aprilie - filme documentare realizate de Vladimir Leon, cu participarea regizorului
- 4, 5, 6 mai 2012 - Proiectii ale Festivalului Tres Courts (scurt metraje)

Comentarii Facebook