Clujenii sunt gata să protesteze față de noile restricții impuse?


În urma hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care impune închiderea magazinelor la ora 18:00 și restricția circulației după ora 20:00, în zilele de weekend, pentru localitățile în care rata de infectare a depășit 4,5 la mia de locuitori, clujenii au inițiat discuții despre organizarea unui protest în Cluj-Napoca.

Clujenii ies în stradă din cauza noilor restricții?

Noile restricții mi se par absurde și tâmpite. Ce părere aveți? Aș fi dispus să particip la un miting în care să protestăm împotriva acestor noi restricții. La miting să păstrăm distanța de 5 metri între noi și să purtăm mască. Se poate organiza după 8, când teoretic nu va mai fi trafic. O să scriu pe cât mai multe grupuri, poate ne strângem de un miting decent”, a scris un clujean pe un grup de Facebook.

Alți clujeni l-au susținut, însă nu li s-ar părea normal să protesteze, respectând regulile de distanțare:

Ce distanță? Că în mall sunt oamenii ca și castraveții în borcan, pe autobuz la fel, în magazine la fel. Ăștia ne iau de proști. Adică tu faci vaccin care presupune că îți face anticorpi apoi, dar tot porți virusul și îl dai mai departe. Dar ce e corpul uman? Uber? Adică anticorpii pentru ce îi mai faci? Niște prostii de restricții, nu altceva! Acum lumea o să se înghesuie la cumpărături și mai mult ca să le prindă deschise. Pe lângă asta, când erau câte 10.000 pe zi nici naiba nu a băgat atâtea restricții și c****uri. Dacă ai avut COVID ai deja anticorpi, pentru ce să mai faci vaccin? Ceva anticorpi mai șmecheri?”, a răspuns un alt clujean.

Mișto proteste, cu masca pe figură și păstrarea distanței regulamentare. Râd Arafații și Cerceii cu gura până la urechi. O schimbare se face cu furci și topoare în mâini. Plus implicarea unor poli de decizie din cadrul unor instituții de forță ale statului. Restul e doar o mascaradă”, l-a ironizat un bărbat.

Mulți dintre clujeni, nici nu știau despre ce restricții era vorba.


Comentarii Facebook