Cluj: Medicii de la UPU Cluj au fixat cu carton mâna ruptă a unei femei lovite de o mașină - FOTO

 

Medicii de la UPU Cluj au fixat cu bucăți de carton mâna ruptă a unei femei ce fusese lovită de o mașină în Mănăștur. Fiul femeii îi acuză pe medici că nu aveau nici măcar atele pentru a fixa mâna ruptă.

Mama mea a fost lovită azi de o mașină încercând să traverseze strada neregulamentar și, după 6 ore de așteptat la Spitalul de Urgență Cluj, au trimis-o cu mâna ruptă la Spitalul de Ortopedie și i-au improvizat atele dintr-o bucată de carton”, ne-a relatat fiul femeii.

646x528.jpg

Orice trusa medicala dispune de atele. Au zis că dacă vrea să o ducă cu ambulanța la Ortopedie să-i pună ghips va trebui să mai aștepte 3 ore. Plus de asta mai are o rană deschisă pe genunchi, de care la Urgență au uitat. Au dezinfectat-o doar la Ortopedie. Trebuia cusută rana. Mi se pare o jignire ca în 2018 să nu aibă la Clinica de Urgență atele și să o trateze așa. La Ortopedie i-au făcut ce au avut de făcut, dar la Urgență am stat 6 ore degeaba. Nici măcar nu i-au dezinfectat tăietura de pe genunchi. Mi se pare inacceptabil”, ne-a mai spus fiul femeii. 

Surse medicale ne-au spus că se întâmplă frecvent ca la Urgență să rămână fără unele consumabile medicale și medicii trebuie să improvizeze sau chiar să îi trimită pe aparținători până la farmaciile din zonă pentru a cumpăra. Medicii se bazează pe faptul că după ce stabilizează pacienții îi trimit la clinicile de specialitate pentru a primi atenție suplimentară.

Spațiul de la UPU Cluj este mult depășit de nevoile Clujului. Clădirea din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj a fost construit de primarul Gheorghe Funar la începutul anului 2000. De atunci nu s-a mai făcut mare lucru și nici nu sunt perspective de a avea o Unitate de Primire a Urgențelor așa cum are nevoie un oraș ca și Clujul.

După aceste dezvăluiri, reprezentanții Spitalului au spus că ”nu există deficienţe de medicamente sau materiale sanitare în UPU”.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţe Cluj s-a bâlbâit în privința cazului prezentat de Știri de Cluj. ”Noi am cerut imaginile de pe camerele de supraveghere, din UPU, unde doamna a fost ieri. Incercam sa aflam ce s-a intamplat exact”, au transmis aceştia, deși în fișele de preluare a cazului ar fi trebuit să scrie clar ce s-a întâmplat.

Spitalul a evitat să răspundă acuzațiilor lansate de fiul victimei, care a spus că au fost folosite bucăți de carton pentru fixarea mâinii: ”Din evidenţele Unităţii de Primiri a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, pacienta s-a prezentat la serviciul de urgenţă la ora 13:46, în data de 13.11.2018. A fost preluată şi i s-au efectuat radiografii de coloană cervicală, genunchi şi antebraţ. De asemenea, s-au recoltat probe biologice. Pacienta a fost îndrumată pentru rezolvarea fracturii identificate către Secţia Clinică Ortopedie-Traumatologie (secţie aflată, de asemenea, în componenţa spitalului), cu mijloace proprii, întrucât deplasarea era posibilă - leziunea post-traumatică a membrului superior fiind de tip urgenţă minoră. În vederea corectării eventualelor probleme de asistenţă medicală de urgenţă sau practică deficitară a personalului, cazul se va analiza în continuare, în condiţiile în care imaginile suprinse şi publicate online nu sunt făcute în cadrul UPU. Menţionăm că, la acest moment, nu există deficienţe de medicamente sau materiale sanitare în UPU, care să împiedice asistenţa medicală de urgenţă sau să necesite trimiterea aparţinătorilor să cumpere medicamente ori materiale sanitare”.

9d0193bcb79b776ba01f64448a86599d.jpg

Comentarii Facebook