Cererile pentru obtinerea cetateniei maghiare pot fi depuse si la Cluj Napoca!

 

Etnicii maghiari isi pot depune de luni, 3 ianuarie, cereri pentru obtinerea cetateniei si la Cluj Napoca, in cadrul Centrului pentru Democratie deschis in curtea Consulatului Ungariei.

Cetatenia o pot dobandi si romanii care pot dovedi faptul ca au avut un stramos maghiar si cunosc limba maghiara.

Seful Centrului pentru Democratie, Szasz Peter, a declarat ca circa 120.000 de maghiari din judetul Cluj ar trebui sa isi depuna dosarele pentru obtinerea cetateniei.

"Este un interes deosebit de mare din partea maghiarilor din Cluj pentru obtinerea cetateniei Ungariei. La Centrul pentru Democratie din Cluj oferim sprijin pentru intocmirea dosarelor, traducerea unor documente necesare. Vrem sa ajungem la dosare foarte bune care vor fi depuse la Consulatul General al Ungariei astfel incat solicitantii sa obtina un raspuns favorabil in termen de trei luni si sa poata depune juramantul. Asteptam cat mai multi din cei 122.000 de maghiari din judet, dar si pe liderii UDMR Cluj. Speram sa vina si consilieri locali si judeteni ai UDMR", a declarat Szasz Peter.

Cei care vor obtine cetatenia maghiara vor putea sa ceara eliberarea unui pasaport, ceea ce le va da dreptul sa calatoreasca fara vize in SUA.

Centrul pentru Democratie este deschis intre orele 9.00 si 19.00. Luni, pana la ora 13.30, circa 100 de persoane si-au depus dosarele pentru obtinerea cetateniei.

Comentarii Facebook