Biserica Reformata de pe strada Mihail Kogalniceanu a fost inaugurată. Lucrările au costat 4,5 milioane de euro - FOTO

 

Biserica Reformata Centrala din Cluj-Napoca, de pe strada Mihail Kogalniceanu, a fost inaugurată duminică, investiția de restaurare costând 4,5 milioane de euro.

 

Am inaugurat Biserica Reformată Centrală de pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca după ce aceasta a fost restaurată printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la peste 4,5 milioane de euro, din care 4 milioane de euro au provenit din fonduri europene, restul fiind cofinanţări din partea guvernelor României şi Ungariei şi fonduri proprii. Lucrările de restaurare au durat aproape doi ani, acestea fiind începute în februarie 2014", a spus episcopul Eparhiei Reformate din Ardeal, Kato Bela.

 

Banii au fost folosiți pentru a remedia stricăciunile produse de trecerea timpului, lla pereți, acoperiș și alte elemente interioare.

 

La inaugurare au luat parte oficialitățile Clujului, primarul EMil Boc, viceprimarul Horvath Anna, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, și preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

 

La finalul evenimentului s-a intonat imnului Ungariei.

 

Biserica Reformată Centrală a fost fondată de fostul rege al Ungariei, Matei Corvin. Monumentul este unic în Transilvania, fiind cea mai mare clădire în stil gotic.

Comentarii Facebook