Basescu, atac la sefa DNA Cluj, Elena Botezan, care il ancheteaza pe Apostu


Presedintele Traian Basescu a vorbit la TVR despre inregistrarea prezentata acum o luna, in care sefa DNA Cluj, Elena Botezan, facea presiuni asupra unui procuror suspectat.

Basescu a spus ca un om simplu nu ar avea nicio sansa in fata unor asemenea presiuni. "Si eu am trecut prin fata procurorilor si niciodata nu si-au permis santajul, dar ce am vazut intr-o discutie inregistrata intre doi procurori de la DNA si un procuror suspectat m-am gandit ce face un om simplu in fata unui procuror", a declarat Traian Basescu.


Seful DNA Cluj, Elena Botezan, face presiuni asupra unui martor! Asculta dovada AUDIO ca DNA influenteaza martorii

 

Seful statului a mai sustinut ca "uneori procurorii sunt excesiv de independenti, fara nicio legatura cu celelalte puteri ale statului. Rezultatele date de instante nu sunt o confirmare a acuratetei cu care au lucrat procurorii de la DNA, in mod deosebit. Aici au fost oamenii politici ale caror mandate sau cariere s-au intrerupt. Cam jumatate din sentinte au aratat oameni nevinovati: din 8 sunt 4 si 4. Sunt si foarte multi care au fost luati de acasa sau de la serviciu, dusi la judecator, care e tentat de regula sa il creada pe procuror si, dupa ce oamenii au stat 29 de zile, nu a mai auzit nici Dumnezeu de dosarele acelea".

Basescu a dar ca exemplu cazul fostului ministru Paul Pacurar, care a fost achitat luni, 19 decembrie.

"Exista o usurinta in a pune oameni sub acuzare. Morega este achitat. Paul Pacuraru achitat pentru afaceri suspecte in legatura cu Morega. Pacuraru nu e o pierdere a politicii romanesti. Problema este de nevinovat si vinovat. Acest lucru pune un semn de intrebare asupra profesionalismului unor procurori DNA. Conform legii, nu raspunde procurorul sau judecatorul pentru distrugerea carierei unui om politic. Asta indreapta spre ideea unei discutii cu majoritatea parlamentara asupra raspunderii magistratilor", a mai adaugat presedintele Traian Basescu.

 

Vezi AICI video!

Comentarii Facebook