Atenţie la ESCROCUL cu 7 identităţi să nu vă lase fără case aşa cum a înşelat-o pe fiica lui Marga! Vezi DOVEZILE!


Unul dintre cei mai mari escroci clujeni, Dan Iliescu are şapte buletine de identitate cu tot atâtea identităţi, potrivit EVZ.ro

Iliescu a reuşit, folosindu-se de o identitate falsă, să înşele o familie de clujeni care a vrut să cumpere un apartament, dar şi pe notarul public Amalia Marga, fiica fostului ministru de Externe, Andrei Marga.

Cazul a fost prezentat de Ştiri de Cluj AICI.

Surse din cadrul Serviciului de Evidenţa Populaţiei Cluj susţin că notarul public ar fi trebuit să îşi dea seama foarte repede că documentul de identitate prezentat de Dan Iliescu, sub numele Ovidiu Aiftincăi, este fals. “Un element de siguranţă al cărţilor de identitate este că data expirării documentului trebuie să coincidă cu data şi luna naşterii persoanei în cauză”.

 

 

Ultima victimă a lui Iliescu a fost familia Baciu din Cluj Napoca şi notarul publicul Amalia Marga. Iliescu a reuşit să înşele vigilenţa notarului public care ar fi trebuit foarte repede să se prindă că documentul de identitate prezentat de acesta era fals şi să fugă cu 25.000 de euro, bani cu care familia Baciu ar fi trebuit să cumpere un apartament despre care escrocul susţinea că îi aparţine.

În cazul prezentat de EVZ.ro, notarul Marga a sesizat această neconcordanţă când deja era prea târziu şi abia după ce Dan Iliescu a semnat contractul de vânzare cumpărare a apartamentului pe care l-a vândut în fals şi pentru care a primit 25.000 de euro.

Notarul recunoaşte că escrocul a semnat contractul

Dan Iliescu a semnat contractul de vânzare cumpărare al apartamentului pe care îl vindea deşi nu era proprietar. Acest lucru este recunoscut chiar de Amalia Marga în declaraţia dată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj. “În timp ce vânzătorul semna contractul de vânzare cumpărare eu i-am pus acestuia o serie de întrebări legate de o clauză de desfiinţare a contractului în situaţia în care nu primeşte restul de preţ şi trebuia să restituie ceea ce a primit. În acel moment, am sesizat că era era absent, a început sa devină agitat, după care a izbucnit şi a făcut un gest spre biroul meu cu mâinile şi a spus că: nu terminăm odată? În acel moment l-am rugat să ia loc în sala de aşteptare”, susţine notarul Marga.

Tot Amalia Marga recunoaşte că şi-a dat seama prea târziu că are în faţă un escroc. “Văzând agitaţia vânzătorului , am început să devin suspicioasă cu privire la identitatea acestuia, iar în momentul în care cumpăratorul Vasile Baciu a pătruns în birou şi a început să semneze contractul de vânzare cumpărare, i-am spus acestuia că am nişte dubii cu privire la identitatea vânzătorului”.

Era deja prea târziu deoarece Dan Iliescu a fugit cu banii lui Vasile Baciu, chiar din biroul notarului public Amalia Marga.

Iliescu se folosea de şapte identităţi pentru a comite înşelăciuni

La percheziţia apartamentului pe care Iliescu a vrut să îl vândă, folosindu-se de acte false, poliţiştii au descoperit mai multe documente de identitate dar în schimb nu l-au găsit pe escroc, care a dispărut fără urmă pentru a patra oară. Ancheta nu a demonstrate cine l-a ajutat pe Iliescu să falsifice cărţile de identitate.

Poliţia Cluj tace chitic în faţa acestui caz chiar dacă are de-a face cu un umărit internaţional. “Privind pe numitul Iliescu Dan Ionel vă aducem la cunoştinţă că acesta figurează în evidenţa persoanelor urmărite, prin dispoziţia IGPR din data de 10.10.2011”, se arată într-un document semnat de şeful IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar.

Escrocul se prezintă sub nume false. Două dintre acestea sunt Dan Ionel Vanea sau Augustin Rus. Acesta este dat în urmărire generală prin Interpol, deoarece se sustrage de la executarea a două pedepse cu închisoarea, una de doi ani şi alta de cinci ani. În plus, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare în lipsă pentru înşelăciune deosebit de gravă.


Comentarii Facebook