banner vertical 155x600 ACI.jpg
banner vertical 155x600 ACI_1.jpg
Image 1 of 4

Social

Atenţie la ESCROCUL cu 7 identităţi să nu vă lase fără case aşa cum a înşelat-o pe fiica lui Marga! Vezi DOVEZILE!

  
Unul dintre cei mai mari escroci clujeni, Dan Iliescu are şapte buletine de identitate cu tot atâtea identităţi, potrivit EVZ.ro

Iliescu a reuşit, folosindu-se de o identitate falsă, să înşele o familie de clujeni care a vrut să cumpere un apartament, dar şi pe notarul public Amalia Marga, fiica fostului ministru de Externe, Andrei Marga.

Cazul a fost prezentat de Ştiri de Cluj AICI.

Surse din cadrul Serviciului de Evidenţa Populaţiei Cluj susţin că notarul public ar fi trebuit să îşi dea seama foarte repede că documentul de identitate prezentat de Dan Iliescu, sub numele Ovidiu Aiftincăi, este fals. “Un element de siguranţă al cărţilor de identitate este că data expirării documentului trebuie să coincidă cu data şi luna naşterii persoanei în cauză”.

 

 

Ultima victimă a lui Iliescu a fost familia Baciu din Cluj Napoca şi notarul publicul Amalia Marga. Iliescu a reuşit să înşele vigilenţa notarului public care ar fi trebuit foarte repede să se prindă că documentul de identitate prezentat de acesta era fals şi să fugă cu 25.000 de euro, bani cu care familia Baciu ar fi trebuit să cumpere un apartament despre care escrocul susţinea că îi aparţine.

În cazul prezentat de EVZ.ro, notarul Marga a sesizat această neconcordanţă când deja era prea târziu şi abia după ce Dan Iliescu a semnat contractul de vânzare cumpărare a apartamentului pe care l-a vândut în fals şi pentru care a primit 25.000 de euro.

Notarul recunoaşte că escrocul a semnat contractul

Dan Iliescu a semnat contractul de vânzare cumpărare al apartamentului pe care îl vindea deşi nu era proprietar. Acest lucru este recunoscut chiar de Amalia Marga în declaraţia dată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj. “În timp ce vânzătorul semna contractul de vânzare cumpărare eu i-am pus acestuia o serie de întrebări legate de o clauză de desfiinţare a contractului în situaţia în care nu primeşte restul de preţ şi trebuia să restituie ceea ce a primit. În acel moment, am sesizat că era era absent, a început sa devină agitat, după care a izbucnit şi a făcut un gest spre biroul meu cu mâinile şi a spus că: nu terminăm odată? În acel moment l-am rugat să ia loc în sala de aşteptare”, susţine notarul Marga.

Tot Amalia Marga recunoaşte că şi-a dat seama prea târziu că are în faţă un escroc. “Văzând agitaţia vânzătorului , am început să devin suspicioasă cu privire la identitatea acestuia, iar în momentul în care cumpăratorul Vasile Baciu a pătruns în birou şi a început să semneze contractul de vânzare cumpărare, i-am spus acestuia că am nişte dubii cu privire la identitatea vânzătorului”.

Era deja prea târziu deoarece Dan Iliescu a fugit cu banii lui Vasile Baciu, chiar din biroul notarului public Amalia Marga.

Iliescu se folosea de şapte identităţi pentru a comite înşelăciuni

La percheziţia apartamentului pe care Iliescu a vrut să îl vândă, folosindu-se de acte false, poliţiştii au descoperit mai multe documente de identitate dar în schimb nu l-au găsit pe escroc, care a dispărut fără urmă pentru a patra oară. Ancheta nu a demonstrate cine l-a ajutat pe Iliescu să falsifice cărţile de identitate.

Poliţia Cluj tace chitic în faţa acestui caz chiar dacă are de-a face cu un umărit internaţional. “Privind pe numitul Iliescu Dan Ionel vă aducem la cunoştinţă că acesta figurează în evidenţa persoanelor urmărite, prin dispoziţia IGPR din data de 10.10.2011”, se arată într-un document semnat de şeful IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar.

Escrocul se prezintă sub nume false. Două dintre acestea sunt Dan Ionel Vanea sau Augustin Rus. Acesta este dat în urmărire generală prin Interpol, deoarece se sustrage de la executarea a două pedepse cu închisoarea, una de doi ani şi alta de cinci ani. În plus, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare în lipsă pentru înşelăciune deosebit de gravă.


coral1_1_1.jpg
7-8-2012, 17:43
58 vizualizări
11 comentarii
Scufa12-8-2012, 13:16
In acest caz notarul are ZERO % vina! Daca cumparatorii sunt fraieri, asta este! Asa ceva nu se face! Agentia Imobiliara e mai vinovata! Agentul, fiind cu ei, acolo de fata, nu trebuia sa lase sa se intample asa ceva. El trebuie sa fie impartial si sa aiba grija ca tranzactia sa se finalizeze in buna regula. Ca doar de-asta iau ei comisioane obraznice...trebuie sa aiba si responsabilitati. Mai ales ca notarul inca nu terminase cu actele si nici n-avea stiinta despre ce se intampla in holul cabinetului. AGENTIA IMOBILIARA este vinovata 100%! De-asta si incearca sa incurajeze pagubitul sa se lupte cu notarul public! Pagubitul este orbit de agentie! Mai bine si-ar citi contractul facut cu agentia (daca exista asa ceva si agentia nu lucreaza "la negru") pentru ca acolo in contract este stipulat ca agentia isi asuma tranzactia efectuata la notar si ca ei finalizeaza tranzactia astfel incat nici una dintre partile implicate sa nu sufere...


Semnat,
Fost agent imobiliar :D
dsa10-8-2012, 23:01
da ma asta cu cainii sia gasit cand sa isi faca reclama bagasiar p*** in masa si toti caini sal f*** in c**
Gigi10-8-2012, 21:32
Parerea mea e ca notarita este foarte foarte proasta.
Exista cateva elemente de minim bun simt , care sar in fata. De exemplu concordanta dintre judetul nasterii si cifrele 8 si 9 din CNP. In cazul celor nascuti in Cluj acestea sunt 12 si este codul judetului.

Cand bagi CNP-ul unui om afli multe despre el. Iar cine l-a ajutat sa-si faca un astfel de buletin e amator rau de tot ...
morosanu8-8-2012, 20:12
Mai asta cu cateii de vanzare.......de ce sa luam pe bani cand sunt cu duiumul pe strazi!dobitoc ce esti
ajentu8-8-2012, 16:15
Asta-i ajentul secret a lui Boc si Base sal copromita pe marele Marga de la Universitate stiu sigur cai asa am auzit de la Lapusan si Puscas dar pun ei mana pe el sil arata la Antena 3 sa vada tara ca Basescu face compromiteri. Jos Basescu!
mrc8-8-2012, 13:52
@infoapahida.ro - like we give a fuck.
ionel8-8-2012, 13:31
https://www.facebook.com/dan.i.iliescu
Adi8-8-2012, 10:28
Cateii de rasa GRATUIT!
http://www.cateidevanzare.info/referent.php?referent=50
zuzu8-8-2012, 9:21
Foarte simplu, asiguratorul doamnei Marga ii va da despagubitului 25.000 de euro si cu asta basta.

Trecem mai departe
vasile8-8-2012, 0:27
asta escroc ? dar MIRCEA CRISAN zis SCLIPICI ce e atunci ? pt 25000 euro e inger! crisan e dator cu 4 milioane de dolari ! Crisan e number one !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
infoapahida.ro7-8-2012, 21:43
Ghicitoarea zilei. Câţi kilometri sunt între Apahida şi Cluj-Napoca? Află dacă ai ghict citind http://infoapahida.ro/pagina_umor.html

Cele mai citite ştiri din Social

6 vizualizări
15-10-2018, 11:40
Ce salarii FRUMOASE se dau în Primăria Cluj-Napoca. Nu e de mirare ca sunt angajați cu toată familia» Vezi tot
5 vizualizări
15-10-2018, 22:53
Cocalar parcat în stația de autobuz, blocând tot - FOTO» Vezi tot
3 vizualizări
15-10-2018, 16:12
Clujenii ies în stradă luni, 15 octombrie, după ce mitingurile nedeclarate au fost interzise» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?