Asistentă ”şpăgară” la ambulatorul ORL al Spitalului de Copii Cluj, de pe strada Moţilor. Cere ”cotizație” de 10 lei - VIDEO

 

Mai mulți părinți ne-au reclamat faptul că pentru o simplă programare în regim de urgeță la Ambulatorul ORL de la Spitalul de Copii, de pe strada Moților, trebuie să ”cotizeze” la asistenta de serviciu.

 

De câteva zile Ministerul Sănătăţii a introdus sistemul coplăţii, fiecare roman cu mici excepţii trebuie să plătească pentru fiecare zi de spitalizare, 10 lei, pe bază de chitanţă. La ambulatorul ORL al Spitalului de Copii a fost introdusă de mult o taxă paralelă, tot de 10 lei, solicitată de asistente pentru un consult mai rapid. 

 

Prin mărturii şi imagini foarte sugestive vom deconspira metodele prin care o asistentă medicală ”inventivă” de la ambulatorul ORL a pus la punct un sistem original de ”coplată” care îi rotunjeşte zilnic, frumuşel veniturile. Nu știm dacă acești bani ajung și la medici.

 

O clujeancă a fost şocată de cinismul cu care asistenta medicală Pap Sonia, care lucrează la ambulatorul ORL de pe strada Moţilor, pretinde bani de la persoanele care nu şi-au făcut programare la unul dintre medicii care consultă acolo, dar care au nevoie urgentă de îngrijiri de specialitate.

 

Am fost acum cateva zile cu bilet de trimitere de la medicul de familie la ambulatorul ORL Copii de pe Moţilor. Fetiţa mea se simţea rău, era suspectă de sinuzită. Era multă lume acolo, m-a intrebat asistenta care avea un caiet în mană dacă am programare. I-am spus că nu puteam intui când se va îmbolnăvi copilul. Mi-a explicat că trebuia să mă programez. Apoi cu un aer conspirativ mi-a sugerat că va face o excepţie şi mă va introduce pe loc la doctorul Mihuţ. Medicul a fost foarte amabil, mi-a tratat copilul ireproşabil, nu mi-a cerut absolut nimic, cand am ieşit asistenta mi-a spus: ”V-am ajutat, ştiţi...” Am înţeles că vrea bani. I-am spus că nu am portmoneul la mine şi atunci a adăugat: Nu este nici o problemă aduceţi data viitoare când veniţi la control... Am fost extrem de revoltată mai ales că mi-au spus şi alţi pacienţi care erau acolo că i-au dat bani şi că aşa-i sistemul...”, ne-a spus indignată Szasz Laura, mamă a doi copii.

 

Clujeanca revoltată de comportamentul asistentei şpăgare s-a gandit să informeze autorităţile în drept capabile să ia măsuri într-un astfel de caz.

 

Am sunat la DNA, pe o linie gratuită, gasită pe internet. Mi-a răspuns cineva din Bucureşti, care mi-a făcut legătura la DNA Cluj, cei de-aici s-au codit iniţial spunand că nu este de competenţa lor, mi-au luat datele şi au trimis în aceeaşi zi doi agenţi de poliţie, care după ce m-au lăudat pentru curaj, mi-au explicat minute bune că nu pot face mare lucru în acest caz. Am fost foarte descurajată să aud explicaţii de genul: ”Nu cred că procurorii se vor sesiza, pentru 10 lei luaţi de la fiecare pacient. Suma este prea mică. Ei se ocupă de prejudicii mai mari!”. Le-am explicat că sunt persoane pentru care chiar contează 10 lei. Mi-au spus în final să merg astăzi la control şi să o înregistrez când îmi cere bani !!! şi apoi să-i caut, m-am gandit că sesizand presa voi rezolva mai multe, nu pot să fac eu pe James Bond. Nu am ştiut cum să o înregistrez așa că am apelat la ajutorul vostru”, ne-a descris Szasz Laura întâlnirea halucinantă cu cei doi polițiști.

 

Departamentul investigaţii Ştiri de Cluj a trimis o echipă care a stat de vorbă, marți dimineață, cu mai mulţi părinţi ai căror copii aşteptau să fie consultaţi la Ambulatorul ORL Copii. Povestea Laurei Szasz s-a confirmat şi prin relatările martorilor de la faţa locului şi prin imaginile surprinse de cameră.

 

O familie din Dej ne-a povestit emoţiile prin care a trecut pană a ajuns la consultaţii cu băieţelul de 6 ani, deşi aveau bilet de trimitere. ”Toată povestea cu programările s-a ”volatilizat” în clipa în care i-am băgat 10 lei în buzunar asistentei brunete, cred că Pap o cheamă. Așa scria pe uşă. Ea introduce persoane la consultaţie. Am înţeles că aşa-i aici treaba şi am plătit”, ne-a relatat L.B, din Dej, tată a trei copii.

 

Din imagini se poate vedea clar cum sunt triate urgenţele. În timp ce o domnişoară ”necunoscătoare” este invitată să se programeze peste o săptămană, o altă tanără, brunetă, care a ”cotizat” este invitată din priviri să intre (00.14)

 

În scena 2 se poate vedea cum o altă mamă, cu copilul de mană, merge să ”mulţumească” asistentei în capătul coridorului, într-un loc discret. Acolo, femeia scoate banii din buzunar şi îi introduce între filele caietului cu consultaţii (00.44).

 

Am fi vrut să vedem nişte procurori care îi organizează un flagrant asistentei Pap Sonia, însă ne temem că ”optimismul” inspectorului de poliţie Adrian Chezan, care îi spunea clujencei Laura Szasz că nu crede că un procuror DNA se ocupă de un caz aşa minor, este foarte molipsitor.

 

L. B. din Dej a rezumat însă cel mai bine încrederea în autorităţi a cetăţenilor: ”Cred că procurorii DNA sunt prin satele patriei să-i pună pe ţărani să jure cu mana pe Biblie, n-au timp ei de şpăgarii mărunţi!”.

 

Managerul Spitalului Clinic de Copii Cluj-Napoca, Cornel Aldea, contactat de reporterul Ştiri de Cluj, a declarat că va declanşa o anchetă în regim de urgenţă şi va lua măsuri foarte aspre împotriva asistentei Pap Sonia.

 

Dacă aveți și alte ”mostre” de abuzuri din sistemul sanitar, vă așteptăm reclamațiile pe adresa investigații@stiridecluj.com sau office@stiridecluj.com. Nu acceptăm sesizările anonime, ale unor persoane care nu își asumă acuzațiile.

 

Departamentul de Investigații Știri de Cluj

Comentarii Facebook