Angajatii de la Opera Nationala cer demisia directorului Rares Trifan


Conducerea Sindicatului Transilvania Art din cadrul Operei Nationale din Cluj Napoca cere demisia directorului Rares Trifan.

Acesta este acuzat de "management defectuos, abuz in functie si lipsa totala de comunicare", se arata intr-un comunicat al Sindicatului Transilvania Art.

Sindicalistii au protestat si anul trecut, dar au ajuns la un consens cu directorul Rares Trifan dupa ce ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a promis ca va trimite la Cluj Napoca un control pentru a vedea daca acuzatiile angajatilor de confirma.

Sindicalistii de la Opera Nationala Romana din Cluj l-au acuzat pe directorul Teatrului Maghiar ca primeste 18.000 de euro de la Opera Romana pentru punerea in scena a spectacolului "Don Giovanni".

"Directorul Rares Trifan „ofera celor interesati” un adevarat model de risipa a banului public. Astfel, opera Tosca, in care s-au investit, in anul 2008, aproximativ 3 miliarde lei, a fost reprezentata in decursul anilor, de 3 ori. Cu alte cuvinte, s-au investit pentru fiecare seara de spectacol cate un miliard de lei", preciza atunci liderul sindicatului Transilvania Art, Dan Gadea.

Conducerea Operei Nationale Romane din Cluj Napoca sustine ca in urma intalnirii de la Ministerul Culturii din octombrie 2010 au fost luate masuri asa cum s-a stabilit.


Citeste si...

Rares Trifan, directorul Operei din Cluj: Reluarea protestelor este o ambitie a liderului de sindicat, Dan Gadea

Comentarii Facebook