Alexandru Arșinel a stat pe ”lista de așteptare” pentru un rinichi mai puțin de 5 zile. Cum a primit organul?

 

Rinichiul primit de actorul Alexandru Arșinel provine de la un tânăr din Târgu Mureș, care a comis un gest tragic zilele trecute.

 

Organul a fost transplantat joi, 29 august, de o echipă condusă de profesorul Mihai Lucan. ”Nu cunosc cine este acest donator. Știu numai că a avut o moarte violentă și că familia a fost de acord să îi fie donate organele. Avea 23 de ani și era din Târgu Mureș”, a spus Arșinel.

 

Tânărul de la care a fost prelegat rinichiul s-a spânzurat.

 

Alexandru Arșinel a mărturisit că era decis să se opereze, cu toate că știa că transplantul necesită o intervenție chirurgicală complexă. El a stat pe lista de așteptare pentru un rinichi numai cinci zile. ”Am venit luni la spital şi am efectuat o serie de probe de sânge şi mi-au spus că în momentul în care va exista un donator compatibil voi fi chemat. Norocul a făcut să fiu chemat mai repede. Este o operaţie foarte grea. Nu este o operaţie de apendicită ca să implantezi un organ străin, care să şi funcţioneze, în corpul altei persoane”, a spus actorul.

 

Arşinel va putea reveni pe scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, din Bucureşti, în luna noiembrie. El repetă pentru câteva roluri, a vorbit cu familia și cu cei apropiați, între care și Stela Popescu. ”Am vorbit cu Stela şi s-a arătat foarte îngrijorată. Urma ca săptămâna viitoare să plecăm într-un turneu în Canada, la Torontă şi Montreal, dar acum va trebui să îl amânăm”, a mai povestit Alexandru Arșinel.

Comentarii Facebook